Actieve zomervakantie in Zwitserland

De zomer doorbrengen in een mooi land is nooit verkeerd. Maar geen zitvakantie maar juist een actieve vakantie? Zwitserland biedt dan uw onderkomen aankomende zomer!
Bent u een echte waterliefhebber dan is het raften op de Vorderrhein wat voor u. Deze populaire raftingtoer van bijna 20km gaat door de indrukwekkende kloof van de Vorderrhein, een van de meest geliefde wildwatertrajecten van de Alpen. De ongeveer 3 uur durende tocht is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. Wat komt u onderweg tegen? Fantastisch landschap met rechten klippen, stroomversnellingen en vooral veel avontuur.

Avonturenpark te Bern

Op het 7 trajecten belevingspark Ropetech bij Bern kan je als bezoeker het bos ervaren vanuit een perspectief van 4 tot 23 meter hoogte. Het is een tuin met hoge touwen tussen natuurlijke bomen.
Hangbruggen, kabelbanen zorgen voor een onvergetelijke tijd in een mix van buitengewone natuurbelevenis. Voor kinderen vanaf vier jaar zijn er drie verschillende kindertrajecten vlak boven de grond. Spektakel voor jong en oud!

Monte Generoso

De Monte Generoso, met sterrenwacht en talrijke wandelpaden kan gemakkelijk met een tandradbaan vanuit Capolago bereikt worden.
Het weidse uitzicht vanaf de top (1704 meter), van Apennin tot aan de Alpen, over de dalen, meren dorpjes en bergtoppen, is adembenemend mooi.
Ver over Noor-Italië en Tessin kunnen kijken, prehistorische sporen bekijken in de Berengrot? De Monte Generoso biedt het u aan.

Bergen met adembenemende uitzichten

Ondergronds meer

In het heldere water zwemmen forellen rond, het 300 meter lange en bijna 20 meter brede onderwereldwater staat ook wel bekend als “Ort der Kraft”.
Tussen Sion en Sierre ligt dit grootste, ondergrondse meer van Europa. Deze watergrot is bevaarbaar en goed toegankelijk. De bootgidsen verstrekken de informatie over deze grot met zijn geschiedenis.

Buiten deze vier opsommingen aan ideeën bied Zwitserland natuurlijk nog veel meer aan buiten activiteiten. Wat dacht u van o.a. wandelen in de bergen, varen op de meren, bergbeklimmen, mountainbiken en nog zoveel meer.

Deel dit item