Activiteiten op Tenerife

Een heerlijke ontspannen vakantie op Tenerife waarbij het strand nooit ver weg is. Dat klinkt voor veel mensen als muziek in de oren. Toch kan het soms ook heel erg avontuurlijk én vernieuwend zijn om een keer een ander soort vakantie te ondernemen dan alleen een relax-vakantie. Ik vind het bijvoorbeeld te gek wanneer ik op een mooie bestemming ben waar ik kan ontspannen én waar ik excursies en activiteiten kan ondernemen. Een tijd geleden ontdekte ik dat het Canarische eiland Tenerife de perfecte plek is voor een vakantie zoals deze. Tenerife heeft namelijk veel meer te bieden dan alleen zon, zee en strand. Hoewel de meeste mensen naar het eiland op vakantie gaan voor een flinke portie zon wordt Tenerife ook steeds populairder onder de actieve vakantieganger. Actief met de juiste rust? Huur dan een vakantiehuis in Spanje.

Fietsen op Tenerife

Zo ken ik geen ander eiland waar je zo goed kunt fietsen als op Tenerife. Het ruige vulkaanlandschap van natuurgebied El Teide biedt veel mogelijkheden voor de mountainbiker en de wielrenner. De diverse routes, de prachtige uitzichten, de uitdagende klimmetjes… de geoefende fietser zal erg blij worden van Tenerife. De recreatieve fietser wordt misschien iets minder vrolijk van de toch wel flinke klimmetjes. Het eiland is namelijk best wel klein maar kent enorme hoogteverschillen. De vulkaan zelfs is zelfs meer dan 3000 meter hoog! Mijn favoriete maanden voor fietsen op Tenerife zijn toch wel de wintermaanden. Op die manier ontsnap je aan de kou in Nederland en kun je alsnog genieten van milde temperaturen zonder dat het te heet wordt. Ideaal dus voor een lekkere fietsvakantie!

Vulkaangebied El Teide

Wil je de El Teide wel ontdekken maar zie je het niet zo zitten om dat per fiets te doen? Geen zorgen: er gaan verschillende excursies het natuurgebied in. Ik raad het aan om zelf een auto te huren zodat je op je eigen gemak vanaf je vakantiewoning Spanje het bijzondere gebied kunt ontdekken. De weg naar boven is alleen al meer dan de moeite waard: hoe hoger je komt des te droger het onderweg wordt. Op een gegeven moment is er nog vrij weinig over van de vele groene bomen en de natuurrijke uitzichten. Het gebied rondom de vulkaan is droog en doet hier en daar zelfs denken aan een heuse woestijn! Het meest bijzondere vind ik dat je totaal niet het idee hebt dat je op een Spaans eiland bent, maar dat je ergens in the middle of nowhere in Amerika bent. Je kunt met een gondel de vulkaan op, zorg er dan wel voor dat je iets warms bij je hebt om aan te trekken. De vulkaan is hoger dan 3000 meter waardoor het er vaak een stuk frisser is!

Excursie met een zeilboot

Je kunt Tenerife tevens van een andere kant bekijken: vanaf een boot! In de haven van het indrukwekkende Los Gigantes zijn verschillende bedrijven die zeiltochten of boottochten aanbieden. Je vaart langs de gigantische kliffen richting het strand van Masca waar je met een beetje geluk even van de boot mag springen om te genieten van het heldere zeewater. Daarna vaar je een stukje de open zee op en dat is niet zonder reden… Bij de kust van Tenerife leven namelijk verschillende dolfijnen en walvissen en met een beetje geluk spot je er een paar! Neem dus altijd je fototoestel mee wanneer je op pad gaat met een (zeil)boot. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon heel erg fijn om een boottochtje te maken in de zon.

Masca trekking

Heb je zin in wat meer activiteit? Trek dan je wandelschoenen aan en ga mee naar het piratendorp Masca! Masca is een groen dorp hoog in de bergen waar je heerlijk kunt wandelen. De meeste mensen gaan naar dit dorp toe omdat het een beginpunt is van een afdaling van 600 meter naar het strand van Masca. Deze trekking neemt je mee over een rotsachtig pad langs kliffen, rotsen, stukken jungle en nog veel meer. Je doet er ongeveer vier uur over om helemaal naar beneden te komen waar je uitkomt in een droomachtige baai. Daar staat de watertaxi klaar om je mee te nemen naar de haven van Los Gigantes: je kunt namelijk niet op een andere manier terug, tenzij je de 600 meter weer omhoog loopt! De Masca trekking is een absolute must wanneer je op het eiland bent en gek bent op wandelen en mooie gebieden. Neem genoeg water mee voor onderweg: het is namelijk puur natuur waar je door heen loopt dus je kunt nergens eten en drinken kopen.

Zie ik je binnenkort ook op Tenerife?

Tot dan! Liefs Liv

Het meisje van Rentvilla.

Deel dit item