All inclusive vakantie op Ibiza

Bij all inclusive denken veel mensen vaak aan een hotel of een appartementencomplex waarbij eten en drinken inbegrepen zit. Logisch, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Een all inclusive vakantie naar bijvoorbeeld Ibiza kan ook betekenen dat je één pakket boekt met luxe vakantiehuis, vlucht én een huurauto! Dat is voor veel mensen dé oplossing wanneer ze op zoek zijn naar gemak, maar niet op een resort willen zitten met honderden andere vakantiegangers. Een dergelijke all inclusive vakantie op Ibiza is bijvoorbeeld absoluut een van mijn favoriete mogelijkheden om daar de tijd door te brengen. Ik voel me helemaal verwend wanneer ik op het vliegveld aankom en er een comfortabele en luxe auto voor me klaar staat. Op die manier begint mijn vakantie écht wanneer ik het vliegtuig in Nederland in stap: je hoeft je nergens meer druk om te maken en het ontspannen kan beginnen. Op naar Ibiza!

Luxe woningen aan het strand

Wanneer ik op dit eiland verblijf huur ik het liefste een mooi vakantiehuis op Ibiza ergens aan het strand. Een van mijn favorieten is zonder twijfel Benirras Bay, een prachtig kiezelstrand met een kleurrijke natuur eromheen. Iedere keer kijk ik mijn ogen uit: de groene heuvels, het indrukwekkende strand en de azuurblauwe zee nemen me echt even mee naar een droomwereld. Het meest bijzondere aan deze plek is dat de onderwaterwereld misschien nog wel mooier is dan de wereld boven het water. Het is niet voor niets zo dat mensen hier al jaren komen om te snorkelen en te duiken: de rotsachtige zeebodem is ideaal voor een mooie duiksessie. Een ander fijn en rustig strand om te vertoeven of om een huis te huren is Platja d’en Bossa. Dit is vooral een goed strand wanneer je op zoek bent naar rust en liever niet op een kiezelstrand wilt liggen. Platja d’en Bossa is namelijk een volledig zandstrand, inclusief de zeebodem. Dat maakt het strand aantrekkelijk voor families met kinderen, zonder dat het er té druk wordt. Het mooiste aan dit strand vind ik de vele surfers die voornamelijk met wind uit het zuiden de golven proberen te bedwingen. Wanneer je zelf eens een poging wilt wagen op een surfboard is Platja d’en Bossa tevens een geschikte plek, maar alleen kijken biedt ook al genoeg vertier. Stel je voor dat je de hele middag heerlijk op het strand kunt liggen terwijl je vakantiewoning Spanje op slechts 10 minuten wandelen is. Dat is toch pas echt vakantie?

All inclusive Ibiza: Santa Eulària des Riu

Het grote voordeel aan een all inclusive vakantie zoals deze is dat je kunt gaan en staan waar en wanneer je dat wilt. Je hoeft alleen maar je huurauto te pakken en erop uit te gaan! Ik vind het heerlijk om een huurauto met open dak te hebben zodat ik de warme Spaanse wind door mijn haren kan voelen terwijl ik aan het rijden ben. Een van de leukste hotspots om te stoppen tijdens je roadtrip over het eiland is de haven Santa Eulària des Riu bij de stad Santa Eulària. Je vindt hier ontzettend veel verschillende mensen: het is een grote mix van locals en toeristen. Je kunt er verschillende historische monumenten bekijken, er zijn talloze gezellige restaurantjes en terrassen te vinden en je kunt er natuurlijk genieten van de grootste jachten en boten. Bezoek de Es Puig kerk, sta versteld van de vele Spaanse molens of geniet gewoon van een lekkere cocktail in de zon. De keuze in deze haven is veelzijdig en daarom vind ik het juist zo’n magische plek. Genieten met een grote G dus!

Dagje naar Formentera

Naast Ibiza ligt het kleurrijke eiland Formentera, een hele fijne plek wanneer je op zoek bent naar een dagje rust en ontspanning. Waar Ibiza soms voor velen nog net iets te druk kan zijn voor een aantal dagen achter elkaar kan Formentera je de ontspanning bieden die je even nodig hebt. Iedere dag gaan er verschillende ferry’s richting het eiland. Formentera staat bekend om de vele groene natuur en de fraaie witte stranden waar je ideaal een dagje kunt relaxen. Wist je dat je al binnen 30 minuten met je voeten op het eiland staat? Na een dag ontspannen ben je weer helemaal opgeladen om het nachtleven van Ibiza in te duiken… of om nog een avondduik te maken in het zwembad van je luxe villa op Ibiza. Waar kies jij voor?

Tot snel op het bruisende en magische Ibiza!

 

Liefs Liv

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item