Auto huren in Griekenland

[rcblock id=”18429″]

Er zijn genoeg mogelijkheden tot het huren van een auto, scooter of fiets in Griekenland. Het huren van een auto op uw vakantiebestemming is natuurlijk het gemak van de luxe, zeker erg gemakkelijk wanneer u als gezin met kleine kinderen naar een van de Griekse eilanden komt.

Voor het huren van een auto in Griekenland geld een minimumleeftijd van 21 jaar. Soms wil men dit lokaal nog weleens verhogen naar 23 jaar. Lees bij het afsluiten ook altijd even goed de disclaimer door van het bedrijf waarbij u de auto of scooter huurt.

Wanneer u een auto huurt op locatie is dit natuurlijk niet alleen maar het gemak wat het met zich meebrengt maar u kunt ook veel meer zien van Griekenland of een van de eilanden. Leuk voor uitstapjes naar de andere kant van het eiland of achter die berg.
Wanneer u zich op het vaste land begeeft is het ook mogelijk om met de huurauto per ferry naar de eilanden Kos en Rhodos te gaan. Echt een aanrader voor een leuk dagje weg!

Bepaalde vakantiehuizen in Griekenland zijn voorzien van een bijgeleverde auto, bij de desbetreffende vakantiehuisjes staat dit aangegeven en vind u meer informatie hierover.

Kreta

Huur op het heerlijke vakantie eiland Kreta een auto of scooter om jezelf en het gezin gemakkelijk (en gekoeld) van A naar B te verplaatsen. Er wordt over het algemeen veel gebruik van gemaakt door de bezoekers van dit Griekse eiland.
Waar moet u op letten wanneer u een auto hier huurt? Normaal zijn de Grieken chaotisch op de weg, houd hier dus goed rekening mee. Ook houden zij zich vaak niet aan de regels, doe dit niet na want de boetes liggen hier redelijk hoog op overtredingen.
Verkeersborden zijn niet altijd even duidelijk zichtbaar of goed zichtbaar geplaatst. Met kruispunten neem uw tijd en pas uw snelheid aan.

Deel dit item