Auto huren op Lefkas

[rcblock id=”18429″]

Reis je binnenkort af naar het magische Griekse eiland Lefkas en ben je van plan om een auto te huren? Geweldig! Dit eiland is namelijk de perfecte plek om een leuke roadtrip te maken. Met een huurauto op Lefkas zie je namelijk zoveel meer! Er zijn een aantal regels en dingen die je moet weten wanneer je een auto gaat huren op het eiland. We hebben de belangrijkste punten voor je op een rij gezet zodat je veilig op pad kan gaan vanaf je vakantiewoning in Griekenland. Waar moet je opletten en wat moet je weten? Je leest het hier.

Enkele basisregels

Net zoals in de rest van Griekenland gelden er een aantal basisregels voor het rijden op Lefkas. Let op de volgende dingen wanneer je een auto gaat huren op het eiland:

  • Je mag pas een auto huren vanaf 21 jaar. Je moet dan al wel minimaal één jaar in bezit zijn van je rijbewijs.
  • Ook is het verplicht om een internationaal rijbewijs te hebben in Griekenland.
  • Wat opvalt in Griekenland is dat veel aanbieders van huurauto’s niet alleen een minimumleeftijd hebben maar ook een maximumleeftijd van 70 jaar.
  • Neem altijd je verzekeringspapieren mee. Je hebt namelijk een verzekering nodig die ook in Griekenland geldt.
  • Het dragen van een gordel is, natuurlijk, altijd verplicht.
  • Kinderen tot en met vier jaar moeten in een kinderzitje achterin de auto zitten.

Het wegdek van Lefkas

Het wegdek op alle eilanden in Griekenland staat erom bekend dat het niet van de hoogste kwaliteit is. Gelukkig zijn de wegen de laatste jaren wel wat verbeterd. Dat betekent dat je prima kunt rijden met een huurauto over het eiland. Je moet echter altijd rekening houden met een ander wegdek: zo zijn er veel heuvels te vinden op Lefkas. Ook vind je er veel scherpe bochten en smalle weggetjes. Rijd dus altijd voorzichtig maar wel met volle zekerheid wanneer je op roadtrip gaat.

Ga met de huurauto naar het westen van het eiland en sta versteld van de indrukwekkende krijtrotsen en vergezichten.

[rcblock id=”18124″]

Verkeersregels op Lefkas

Wat betreft verkeersregels op Lefkas lijken veel regels op die in Nederland. Het verkeer rijdt ‘gewoon’ aan de rechterkant van de weg (op het eiland Cyprus is dit bijvoorbeeld andersom!). Je mag maximaal 50 kilometer per uur in de bebouwde kom en 100 kilometer per uur op de snelweg. Op gewone autowegen mag je maximaal 80 kilometer per uur. In de auto bellen? Dat is verboden, maar alleen als dit niet draadloos en dus handsfree gebeurt. Je mag er niet bellen door middel van oortjes of een koptelefoon.

Leuke routes

Ben je gearriveerd op Lefkas en ben je op zoek naar onvergetelijke routes die je kunt rijden? Vertrek dan vanuit Lefkas-Stad richting het noorden van het eiland waar je diverse schilderachtige dorpjes tegenkomt. Bezoek het gezellige Nidri richting het oosten of het mooie Poros. Neem de tijd om deze dorpen te bezoeken en wandel even rond. Of ga met de huurauto naar het westen van het eiland en sta versteld van de indrukwekkende krijtrotsen en vergezichten. Dit deel van Lefkas staat bekend om de diverse natuur.

Deel dit item