De beste cocktails op Ibiza

Het Spaanse eiland Ibiza ken je waarschijnlijk voornamelijk door de goede feestje, de prachtige stranden en de kleurrijke hippiemarktjes. Vele vakantiegangers keren ieder jaar terug voor een feestvakantie waarbij geen enkele club op het eiland wordt overgeslagen.
Dansen tot in de late uurtjes met een lekkere cocktail in je hand klinkt voor velen als muziek in de oren. Toch is niet iedereen gek op een of meerdere danspasjes, maar wel op smaakvolle cocktails in een exotische omgeving. Gelukkig is in dat geval Ibiza ook altijd een goed idee! Op het eiland zijn tientallen sfeervolle cocktailbarretjes te vinden waar je uren kunt toeven in een heerlijke stoel of op een lekkere loungebank. Om te weten waar je precies moet zijn voor een fraaie cocktail, wat goede muziek en fijn gezelschap hebben we de leukste bars met de beste cocktails op Ibiza voor je op een rij gezet. En voor je rust zit je altijd goed in een vakantiehuis op Ibiza.

Swami Ibiza, Ibiza-Stad

Vlakbij de haven midden in de lieflijke straatjes van Ibiza-Stad liggen een heleboel verborgen parels. Cocktailbar Swami Ibiza is daar absoluut één van: hier kun je terecht voor de echte hippie vibe van Ibiza. Met een sfeervolle inrichting en een relaxte sfeer is het barretje vandaag de dag een aardig drukbezochte locatie voor een ieder die gek is op (mier)zoete cocktails. Geniet van de meest smaakvolle mojito’s met een twist: je kunt er Chocolat Mojito’s krijgen en je kunt er zelfs terecht voor Spicy Mojito’s! Het leuke aan Swami Ibiza is dat je er cocktails op eigen smaak kunt krijgen: vertel de barman wat je lekker vindt en hij mixt al je favoriete smaken tot een hemelse cocktail. Als dat geen goede service is?

Monkey bar

[rcblock id=”18152″]

Bambuddha, Santa Eulalia del Río

Heerlijk Aziatisch eten om vervolgens over te gaan op steengoede cocktails? Dat kan bij het prachtige restaurant en bar Bambuddha in Santa Eulalia del Río. De eyecatcher van het restaurant is de grote kleurrijke tuin waar bamboe de boventoon voert. Ook zie je hier ontzettend veel buddhabeeldjes: je waant je als het ware ergens midden in Azië! De cocktailkaart van Bambuddha is veelzijdig en ontzettend uitgebreid. Zelfs wanneer je geen alcohol drinkt kun je hier terecht voor vijftien verschillende alcoholvrije cocktails. Tip: neem je fototoestel mee, want het restaurant en de bar zijn te mooi om niet vast te leggen. Een bezoekje aan Bambuddha is ideaal voor een hele avond: het is wel verstandig om even te reserveren van tevoren.

Ibiza Rocks Bar, San Antonio

In San Antonio vind je de gezellige Ibiza Rocks Bar, een kleurrijke strandbar met goede cocktails, een ontspannen sfeertje en hele fraaie muziek. Je kunt hier tevens terecht voor een heerlijk diner. Aanrader: vertoef de avond lekker op het strand en laat de cocktails daar serveren. Het toffe aan Ibiza Rocks Bar is dat het zomaar kan gebeuren dat een grote artiest besluit om daar een afterparty te geven. Eerder gebeurde dit al met onder andere Disclosure, Pendulum, Groove Armada en Jack Bugg. Dat alles in de intieme beachbar van Ibiza Rocks! Het is dus verstandig om in de avond jezelf te verplaatsen van het strand richting de bar om nog even verder te genieten van sensationele cocktails en fantastische muziek.

La Cava, Ibiza-Stad

In het bruisende hart van Ibiza-Stad vind je het kleurrijke La Cava, een levendig barretje waar altijd wat te doen is. Bij La Cava kun je optimaal genieten van sangria met verse vruchten, strawberry daiquiries, steengoede mojito’s en nog veel meer. Ook serveren ze bij La Cava hele goede tapas. Het is dus aan te raden om de avond lekker vroeg te beginnen zodat je je cocktails kunt afwisselen met een paar Spaanse delicatessen zoals rauwe ham, geitenkaas, verse vis en nog veel meer. Het interieur van La Cava is sjiek en gezellig tegelijk en vooral in het hoogseizoen kan het er aardig druk worden.

 

Vers fruit als ingrediënt voor een heerlijke cocktail

IBO Ibiza, Ibiza-Stad

Tevens in Ibiza-Stad vind je IBO Ibiza, een warme bar waar veel nationaliteiten samenkomen voor een gezellige avond. Het grootste pluspunt aan IBO Ibiza is dat de barmannen gebruik maken van verse producten voor hun cocktails. Zo vind je hier louter vers fruit in je smaakvolle drankje. Het grote verschil met andere cocktailbars in Ibiza-Stad is de sfeer: een ongedwongen ambiance waarin ieder zichzelf kan zijn. Het is de ideale plek om nieuwe mensen te ontmoeten van over de hele wereld. Of je nu een drankje komt drinken voordat je gaat stappen of wanneer je op zoek bent naar een mooie bar om de nacht te spenderen met lekkere cocktails: IBO Ibiza is de plek waar je wezen moet.

Deel dit item