Beste reistijd voor een vakantie in Griekenland

De meeste vakantiegangers reizen af naar de bijzondere eilanden van Griekenland om te kunnen genieten van een verdiende zon-, zee- en strandvakantie of een actieve vakantie in een warm en zonnig land. Dat is hartstikke logisch: Griekenland kent ontzettend veel zonuren voor een Europees land. Maar in welke tijd kun je nou het beste op de Griekse eilanden vertoeven? En in welke maanden moet je juist naar Griekenland voor een actieve vakantie? Lees hier meer over de beste reistijd voor een vakantie in Griekenland.

Zon-, zee- en strandvakantie

Griekenland is het perfecte land om als zon-, zee- en strandbestemming te kiezen. De Griekse eilanden lenen zich heel goed voor een zonnige vakantie. De maanden juni tot en met september zijn de maanden waarin je het beste op vakantie kunt gaan naar de Griekse eilanden en de kust wanneer je de meeste kans op zon en warmte wilt hebben. Ga je naar het vasteland van Griekenland? Dan zijn juli en augustus al gauw te heet. Kom dan liever in juni of september, zodat je kunt genieten van ‘normale’ warmte van tussen de 25 en 30 graden. In mei en oktober heb je overigens ook nog veel kans op mooi weer op de Griekse eilanden en op het vasteland. Het weer is alleen iets minder voorspelbaar dan bijvoorbeeld in het voorjaar of het hoogseizoen: het kan maar zo zijn dat het de enige dag prachtig weer is en dat het de volgende dat ineens regent.

Actieve vakantie

Ga je echter voor een actieve vakantie richting Griekenland? Dan zijn juist andere maanden weer meer geschikt dan wanneer je op strandvakantie gaat. De zomers van de Griekse eilanden zijn veel te warm om actieve dingen te ondernemen. Het is veel fijner om in het zwoele voorjaar of najaar richting Griekenland te gaan. De maanden maart, april, mei en oktober en november zijn perfect voor een actieve vakantie in Griekenland. De temperaturen schommelen dan tussen de 15 en 23 graden, perfect voor een flinke wandelsessie of een fietstocht door de bergen! Een ander voordeel aan reizen in het najaar of voorjaar: je kunt gemakkelijker een slaapplaats vinden en de prijzen zijn een stuk aantrekkelijker dan in het hoogseizoen.

Overwinteren in Griekenland

Je moet echter niet vergeten dat de winters in Griekenland ook goed te doen zijn. Verwacht geen uitgebreide baksessies op het strand, maar denk aan milde temperaturen van 12 tot 18 à 19 graden! Wij snappen het helemaal dat er ieder jaar mensen richting de Griekse eilanden trekken om daar te overwinteren en de échte winter over te slaan. Houd er wel rekening mee dat de winters in Griekenland redelijk nat kunnen zijn. Vooral november en december zijn aardig natte maanden: er kan tot maar liefst 60 mm regen vallen. Toch valt dat voor de reizigers vaak in het niet wanneer ze kunnen kiezen tussen in winter in Griekenland en een winter in Nederland. Daarbij: door de vele regen zijn de eilanden in het voorjaar weer prachtig groen!

Deel dit item