De beste zontips voor op vakantie

Een heerlijk dagje aan het strand in de zon? Prima! Voorkom dat je kunt verbranden en zorg voor jezelf. Houd je huid in de gaten tijdens het zonnen en houd de zon als vriend en niet als een aanrichter van schade, zowel innerlijk als voor het uiterlijk.
Hier volgen een paar tips. Onthoud ze en denk er op vakantie nog eens aan.

Tip 1. Met een hoge zonnebrandfactor is het absoluut niet zo dat je niet bruint kunt worden. Je zult minder snel een kleurtje opbouwen maar bent zeker op een gezonde manier bezig van het opbouwen van een kleurtje. Begin liever met een te hoge factor dan te laag!

Tip 2. Gebruik geen zonnebrandmiddelen van ouder dan een jaar en wanneer geopend. De beschermende stoffen nemen bij opening af na een jaar. Gewoon een nieuwe kopen!

Tip 3. De zon is over de wereld op elke plek weer anders en gebruik dus de juiste bescherming. Hoe dichter bij de evenaar, hoe heter de zon. Gebruik hier dus een hogere factor!

Tip 4. Ook met bewolking wanneer de zon dus niet zichtbaar schijnt kan je verbranden. Dus ook met bewolking indien nodig smeren!

Tip 5. Wanneer je verbrand door de zon zal het alleen maar langer gaan duren voordat je een lekker kleurtje zal krijgen. Zorg er dus voor dat je niet verbrand en gebruik de middelen die er zijn!

Tip 6. Dagje strand? Neem een pet of hoedje mee om je gezicht even uit de felle zon weg te kunnen houden. Ook de parasol is altijd handig om bij je te hebben.

Tip 7. Smeer zonnebrand altijd eerder op dan op het strand, boot of waar dan ook. Gemiddeld heeft zonnebrand een halfuur nodig om in te trekken en te kunnen gaan werken.

Tip 8. Houd jonge kinderen niet te lang in de zon. Jonge huidjes zijn vaak nog kwetsbaarder!~

Tip 9. Eén keer smeren is niet voldoende tijdens een dagje in de zon! Smeer ongeveer om de 2 uur uw voor de zon blote lichaamsdelen in. En minimaal na elke keer zwemmen of sporten (zweten).

Tip 10. Na een dagje zon altijd met een vocht inbrengende lotion na smeren (after sun).

Deel dit item