Bezienswaardigheden van Valletta (Malta)

Het is de hoofdstad van het eiland Malta, Valletta is het best te omschrijven als een prachtige en levendige stad rijk aan Unesco-pareltjes, sfeervolle straatjes, barokke kerken en paleizen. Daarbij is Valletta ook nog eens dit jaar (2018) verkozen tot Cultuurhoofdstad van Europa.  Dit kleine eilandenrijk dat zich begeeft in de Middellandse Zee, tussen Sicilië en Tunesië, bestaat uit malta en haar kleinere zusje Gozo. Ze staan bekend om de aangename temperaturen, vissersdorpjes en gastvrije bewoners. Terug naar Valletta, lees je mee voor mijn tips?

Proef de havencultuur in een watertaxi

Een aantal van de oude felgekleurde boten, die vroeger werden ingezet als taxi voor de zeelieden, zijn in oude staat opgeknapt, voor leuke tochtjes door de oude haven. De kosten van zo’n watertochtje vallen alles mee, voor 8 Euro per persoon kan je mee.
De opstapplaats om je door de oude haven of de oversteek te wagen naar de Three Cities (twee schiereilanden), ligt aan de kade onder aan de stadsmuur en is onder andere bereikbaar per lift vanuit de Upper Barrakka Gardens.

Senglea

Een sfeervol en authentieke stad en schiereiland. Ben je fan van charmante straatjes en leuke lokale winkeltjes dan is dit een bezoek waard. Je komt er via het land of de leukste manier per taxiboot vanaf Valletta. Op het uiterste puntje van dit schiereiland ligt een verhoogde tuin met zicht op Valletta.

Bekijk de vakantiemogelijkheden van Malta >

Wandeling langs het water

Zin om te wandelen maar de drukte even zat? Dan is er een leuk pad langs het water om de punt van Valletta heen. Loop dan de Sint-Elmobrug, naast het Mediterraan Conferentiecentrum en achter The Malta Experience. Via dit pad kom je uiteindelijk aan de andere kant van de stad uit. Leuke wandeling, zicht op het water en mogelijk wat lokale vissers.

Strait street: van rosse steeg naar populaire horeca steeg

De levendige en gezellige Strait street, dat vroeger een verlaten “rosse steeg” was if de afgelopen paar jaar omgetoverd tot een van de populairste straatjes van Valletta. Volop eet- en borrelgelegenheden. Een knus uitgaansstraatje met als populairste tentje de Gin en Tonic bar, Yard 32 Gin & Tapasbar. De uitgekozen plek voor een drankje en hapje.

St. Lucia Street

Een zeer fotogeniek straatje, aangekleed met een aantal terracotta potten met planten en kleine boompjes, sieren hier het straatbeeld. Een idyllisch steegje voor een leuke foto. Weet jij hoeveel balkonnetjes hier te zien zijn?

Valletta, kleinste hoofdstad van Europa

Qua oppervlakte is Valletta helemaal niet groot. De oppervlakte bedraagt zo”n 0,8 vierkantenkilometer. Daarmee is het de kleinste hoofdstad van Europa en dus goed te bezichtigen in één, max twee dagen. De reden waarom Valletta rijk is aan weelderige bloementuinen op aangelegde terrassen met zicht op de haven is dan ook zeer logisch. De koningen van vroeger wilde een stukje buitenleven creëren. En dat is gelukt!

 

 

Deel dit item