Bezoek aan Ibiza in het najaar

Vakantiegenot op Ibiza in het najaar! Kom ontdekken waarom dit eiland zo heerlijk is in het najaar. Ondanks de reputatie van een partyeiland heeft Ibiza veel van zijn landelijke charme behouden. Velden met amandel- en vijgenbomen, grazende schaapskudden, het hoort allemaal bij het hedendaagse Ibiza.
Ibiza werkt als een spons op clubbers, die hier elke zomer komen, aangetrokken dor de muziek, de stranden, het nachtleven en de zeer tolerante lokale bevolking. Maar juist nu in het najaar is er veel meer rust op het eiland. Alles komt in een soort van rustmodes wat het eiland ten goede komt!

Waarom naar Ibiza?

Ibiza wordt doorsneden door een bescheiden bergketen en omringd door een strook kleine eilanden en rotsen. De kustlijn van het eiland is zeer gevarieerd, met inhammen met fraaie stranden en geheimzinnige grotten.
In deze fraaie inhammen is het goed vertoeven, genieten van de zon vanaf het strand en/of snorkelen tussen rotsblokken niet ver uit de kant.
Het is een eiland waar je met een grotere groep of gezin naar toe kunt komen, zo zijn er ruime vakantiehuizen op Ibiza, waar iedereen een aangenaam verblijf kan hebben.
Door de zuidelijke ligging van het eiland is het vanaf het voorjaar tot in het late najaar aangenaam te verblijven op Ibiza. Er zijn ook mensen die hier een tweede verblijf hebben en hier overwinteren.

Ontstaan populariteit Ibiza

De laatste grote invasie, na het bezoek van de Grieken, Feniciërs, de Carthagers en de Romeinen, was in de jaren ’60, toen het eiland werd ontdekt door hippies en plotseling in alle Europese vakantiegidsen stond. Het toerisme kreeg snel een stevige grip op de economie van Ibiza en in de jaren ’90 haalde het eiland het Guinness Book of Records als het amusementeneiland van de wereld.

Ibiza is in het hoogseizoen vermaard om zijn bruisende nachtleven. Duizenden bezoekers gaan naar de nachtclubs die een overvloed aan Dj’s en dansmuziek bieden.
Het noorden, ver weg van de clubs, is een landschap met amandel-, olijf en vijgenbomen. Hier is meer plaats voor rust tijdens de vakantie. Plaatsen als Sant Joan de Labritja en Sant Miguel de Balansat zijn ideale uitvalbasissen voor een verblijf op Ibiza in alle rust.

Het meest karakteristiek voor het zuiden van het eiland zijn de uitgestrekte zoutmeren, waar nu nog steeds zeezout wordt gewonnen.
De Dalt Vila, het oude deel van de bekende en gezellige plaats Eivissa, is een van de best bewaarde middeleeuwse steden in Europa, ondanks alle toeristen. Veel bewoners hebben hier nog een rustig levensritme wat het eiland maar vaak en zeker in het najaar uitstraalt.

Deel dit item