Bezoek de nationale parken van Kroatie

Het landschap van Kroatië behoorlijk divers. Zo heb je er prachtige stranden en vele eilanden, waterballen en meren die het landschap vormen. Naast veel water aan de kustlijn natuurlijk ook een indrukwekkend binnenland. Kroatië heeft meerdere adembenemende en beschermde natuurgebieden.

Nationaal park Plitvicemeren

De Plitvicemeren bestaan uit een aantal watervallen en 16 meren en behoren tot Europa’s bekendste nationale parken en hebben hun plekje op de UNESCO werelderfgoedlijst verkregen. Het mooiste van deze meren is de kleur van het water dat voortdurend veranderd door de hoeveelheid mineralen die in het water zitten.

Nationale parken van de zee

Kroatie staat natuurlijk ook bekend om zijn vele eilanden langs de kust. De 14 eilanden die onder Brijuni Nationaal Park vallen staan bekend om hun grilligheid en mediterrane vegetatie. Net zo indrukwekkend is Kornati Nationaal Park dat maar liefst uit 89 eilanden bestaat. Dit natuurgebied is vooral populair onder de zeilers omdat het een gebied is met ongerepte eilanden. Met de boot voor anker en je waant je in Caribische setting.
Het Mljet Nationaal Park staat bekend om zijn 2 zoutmeren langs de Zuid-Kroatische kust. Een onwijs fijn en mooi wandelgebied wat je brengt naar de kust of de heuvels richting het binnenland. Jij bepaalt?!

Kroatië kent enorm veel eilanden

Nationaal park Krka

Ook hier in het Nationaal Park Krka zijn indrukwekkende watervallen aanwezig. Je kan ze bereiken over de Krka-rivier of per loopbrug. Een tip: wandel naar de Skrandinski Buk-waterval, om er te zwemmen. Een aangename verkoeling met een prachtige omgeving. Ook een bezoek aan het eilandje Visovac, waar monniken een kunstcollectie hebben verzameld, is de moeite waard voor een bezoek.

Nationale parken op hoogte

De nationale parken Risjnak, Velebit en Paklenica bewegen zich in bergachtig gebied. Zo heb je bij Nationaal Park Risjnak op de top (1500 meter) een prachtig uitzicht over de Kvarner-baai.
Het Nationale Park Noordelijke Velebit staat bekend om zijn indrukwekkende vergezichten. Er is ook een botanische tuin met honderden plantensoorten.
Nationaal Park Paklenica heeft hoge rotswanden voor bergbeklimmers en staan bekend als de beste van het continent.

 

Deel dit item