Bijzondere overtochten op de Egeïsche zee

De Egeïsche zee is de benaming van een groot stuk zee dat onderdeel is van de Middellandse zee. Veel Griekse eilanden zijn gelegen in de Egeïsche zee. Wanneer je vanaf het vasteland gaat eilandhoppen of een van de vele eilanden per boot wilt bezoeken vaar je door de wateren van de Egeïsche zee. Een dergelijke overtocht is een happening opzich: natuurlijk ga je met de boot omdat je ergens naartoe moet, maar de overtocht zelf is al ontzettend prachtig. Waar je ook vaart, je hebt continu uitzicht over een helderblauwe zee (soms wild, soms rustig), een prachtige horizon, kleine en grotere eilanden, zeilbootjes en nog veel meer. Er zijn een aantal bijzondere overtochten te maken op de Egeïsche zee. Heb je je koffer en je verrekijker al ingepakt? Let’s go!

Piraeus – Syros – Tinos – Mykonos

De boottrip vanaf de haven van Athene richting de Cycladen eilandengroep is een hele bijzondere trip. Hoewel je zo een aantal uren op de boot moet vertoeven merk je hier helemaal niks van wanneer je optimaal geniet van de omgeving en de uitzichten. Deze trip naar de Cycladen kenmerkt zich door magische vergezichten over het azuurblauwe water van de Egeïsche zee. Zo nu en dan is de zee aardig wild waardoor de grote veerboot zelfs heen en weer gaat. Dit geeft helemaal niks: dat brengt net dat extra stukje beleving met zich mee. Kijk onderweg je ogen uit en spot welke eilanden en kleinere eilandjes je tegenkomt.

Wanneer je de veerboot in Piraeus opstapt ben je vrijwel direct al ‘weg’. Kies voor een plekje buiten op het dek zodat je écht kunt genieten van al het moois wat deze route op zee te bieden heeft. De veerboot maakt na een uur of vijf een eerste stop op het grotere eiland Syros waar veel mensen de boot af gaan en waar een nieuwe lichting reizigers de boot op komt. Daarna is het nog maar een uurtje varen naar het nabijgelegen Tinos. Uiteindelijk vaart de boot door naar Mykonos, het eiland dat je vanaf Tinos al in de verte ziet. De witte huisjes van het eiland zijn vanaf de boot niet te missen!

Mykonos

Piraeus – Paros – Naxos – Folegandros – Santorini

Vanaf de haven van Athene kun je het bijzondere eiland Santorini tevens bereiken met de veerboot. Er zijn verschillende maatschappijen die een dergelijke dienst aanbieden. Onderweg kom je langs grotere eilanden Paros, Naxos en Folegandros maar ook langs de wat minder bekende plekken zoals Ios, Sikinos en Anafi. Je weet niet wat je ziet wanneer je de zowel grote als kleine eilanden voorbij vaart. Het is een prachtig zicht vanaf de boot om de eilanden dichterbij te zien komen en de Griekse cultuur te herkennen in bergdorpjes, witte huisjes, kronkelwegen en een droge natuur. Naxos is het grootste eiland van de Cycladen en daarom ook aan te raden om een stop te maken terwijl je op de ferry naar Santorini zit. Laat je verrassen door alles wat de diverse eilanden te bieden hebben. Een ding hebben ze gemeen: de overtocht er naar toe is voor alle eilanden adembenemend.

Liefs Liv

Deel dit item