Corona vakanties 2020

Het jaar 2020 begon met de angst onder veel mensen. Het beloofde een jaar te worden met aanpassingen, dingen laten en focus op waakzaamheid. Ook de vakanties leken in het gevaar te komen. Negatieve reisadviezen en gesloten accommodaties en zelf hele gebieden en streken gingen op slot. Toch kwam er licht aan de horizon.

Dicht bij huis

Ondanks dat de adviezen voor het bezoeken van andere landen binnen Europa positiever werd begin van de zomer bleef toch een grote groep Nederlanders thuis in eigen land. Een deel daarvan bleef gewoon thuis en maakte vanuit huis uitstapjes met het gezin, andere gingen op vakantie in eigen land. De vraag naar vakantiehuizen in Nederland was dit jaar groter dan normaal.
Mensen kozen ook vaker voor een vakantiehuis omdat je gewoonweg meer bescherming hebt nu het virus maar rond blijft dwalen door het land.

Vakantiehuizen zijn nu erg geliefd

Genieten in een vakantiehuis

Genieten van vrije tijd doet iedereen graag. Mensen die een eigen tweede huis over de grens hebben konden eenvoudig(er) vakantie vieren dan mensen die dat niet bezitten. Een vakantiehuis huren in de Zuidelijkere landen was gewoon lastiger doordat de mensen uit dat land ook meer in eigen land met vakantie gingen. Ook zorgde dit ervoor dat de prijzen hoger werden. Het blijft een kwestie van vraag en aanbod in zo’n geval en dat was her en der merkbaar.

Hoe zag dit eruit: de vakantiewoningen in Nederland liepen soms op tot 4500 Euro voor een weekje. Een vakantiehuis in Frankrijk kon met gemak oplopen tot 7500 Euro per week. Ook vakantiehuizen in Spanje werden fors duurder met een gemiddelde prijs van 3200 Euro per week en uitschieters van richting de 8000 Euro.

Het virus blijft, ook de vakanties?

Mensen die niet gebonden zijn aan de schoolvakanties willen misschien nog met vakantie gaan. De vraag is natuurlijk of dit mogelijk zal blijven nu toch weer medio augustus de aantallen met besmettingen in binnen- als buitenland toenemen. In Spanje zijn gebieden alweer aangemerkt met ‘code oranje’ en een vakantie Griekenland is alleen nog maar mogelijk met een PCR-test.

Het blijft onzeker hoe zich de komende weken/maanden gaan ontwikkelen. Laten we dan hopen op een voorspoedig en veilig 2021 zonder (corona) zorgen.

Een verstandig beeld tijdens corona?

Deel dit item