Cultuur vakantie Rhodos

[rcblock id=”18429″]

Rhodos is het grootste eiland van de Dodecanese Eilanden met een kustlijn van wel 220 km lang. Op slechts 21 km gelegen van Turkije ligt Rhodos in het zuidoosten van de Egeïsche Zee. Het hele jaar is er zon op Rhodos, daarom brengen veel mensen de winter daar door in een vakantiehuis. In de zomermaanden ligt de gemiddelde temperatuur rond de 30 graden en in de winter ligt het gemiddelde rond de 20 graden. De winter is te vergelijken met onze lente. 

Cultuur

Rhodos staat bekend om zijn prachtige natuur met mooie historische authentieke dorpjes en archeologische bezienswaardigheden. Wanneer u op zoek bent naar een culturele zonnige vakantie, dan bent u op Rhodos op de juiste plek.

Rhodos stad

De hoofdstad van Rhodos heet Rhodos stad. De stad dateert uit de riddertijd en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de stad staan zowel Turkse moskeeën als Byzantijnse kerken. Twee bekende musea in de stad zijn het Museum voor de Volkskunst en het Archeologisch Museum. Ook het Grootmeesterspaleis van de Orde kunt u niet onbezocht laten.

Culturele bezienswaardigheden

Natuurlijk heeft Rhodos nog veel meer te bieden dan alleen de prachtige hoofdstad. Voor u hebben we een aantal belangrijke culturele bezienswaardigheden op een rijtje gezet die u niet mag missen:
– Lindos: de tweede grote stad van Rhodos met schilderachtige witte huisjes. Het stadje ligt aan de voet van de berg met daar boven de Akropolis en de tempel van Athena Lindia.
– Kamiros: een onbewoonde stad waar allerlei overblijfselen te vinden zijn uit de hellenistische periode. 226 v. Christus is de stad verwoest door een aardbeving en is daarna weer opnieuw gebouwd. 142 na Christus werd echter opnieuw de stad verwoest.
– Filerimos: dit klooster staat op een berg met een fraai uitzicht over Rhodos. Ook zijn er overblijfselen en ruïnes te vinden van de stad Ialysos.
– Epta Piges: in het natuurgebied Epta Piges liggen zeven bronnen, een toeristische attractie. Vanuit daar is er ook de mogelijkheid om een wandeling te maken door een smalle tunnel van 186 cm lang, 75 cm breed en 175 cm hoog. Geschikt voor mensen die niet angstig zijn in kleine ruimtes dus.

Rhodos is een zeer geschikt eiland voor zowel de natuurliefhebber als de cultuurliefhebber. Ontdek vanuit uw vakantiehuis Rhodos wat het eiland nog meer te bieden heeft naast zon, zee en strand!

 

 

Deel dit item