Cultuurvakantie Ibiza met vakantiehuis

Een vakantie naar het eiland Ibiza is niet alleen strand, zee en uitgaan. Ibiza is een zeer cultureel eiland en heeft vele oude en mooie steden om te bezoeken. Boek je vakantiehuis aankomende vakantie naar Ibiza.

Architectuur van Ibiza

Ibiza is in het trotse bezit van een rijk en divers architectonische erfgoed. Dit varieert van prehistorische grafkamers en andere monumenten tot prachtige aristocratische herenhuizen en paleizen.
De huizen van Ibiza, met Arabische invloeden, waren een inspiratie voor een aantal grote architecten van de 20ste eeuw, zoals Le Corbusier en Walter Gropius.

Dorpshuizen en landhuizen

Het typische dorpse landschap wordt gekenmerkt door lage, vaak witgekalkte huizen, die veelal verweerd zijn tot een geel-bruine kleur en zo in de omgeving opgaan. Dikke muren en weinig openingen zorgen ervoor dat het binnen ook op de heetste dagen koel blijft.
Boerderijen hebben vaak een aantal bijgebouwen, het geheel omringd door een tuin en landerijen.

De eigenaars ‘streden’ met elkaar door steeds extravagantere huizen te bouwen om hun rijkdom en status te tonen. Ze voorzagen ze van prachtige meubels en schilderijen. De accommodatie bestond uit officiële vertrekken, privé-kamers e bediendenverblijven. Sommige zijn nu als vakantiehuis te huur op Ibiza.

Ibiza verkennen

Ibiza heeft vakantiegangers veel te bieden. Het is de clubhoofdstad van het Middellandse Zeegebied en de meeste bezoekers komen hier om te genieten van de meer dan 50 stranden in beschutte baaien en om te feesten in de nachtclubs in Eivissa en Sant Antoni.
Iedereen zou een bezoek moeten brengen aan de Dalt Vila, de oude stad van Eivissa, voor de gotische kathedraal en om een kijkje te nemen en te worden bekeken in een van de vele chique restaurants en bars. Rustzoekers kunnen het binnenland opzoeken en sportievelingen vinden uitstekende wandelmogelijkheden langs de ruige noordwestkust.

Sant Josep de sa Talaia

Het stadje Sant Josep de sa Talaia, 13 km ten westen van Eivissa, is zijn eigen weg gegaan. Het levensritme is er traag. U kunt een bezoekje brengen aan de Bernat Vinya, de lokale traditionele taveerne, waar men bijeenkomt om te kaarten of een glas wijn te drinken. De enige historische bezienswaardigheid is de kerk die in de typische stijl van het binnenland gebouwd is. Met een luxe villa in Sant Josep de sa Talaia bent u verzekerd van genoeg vermaak en bezienswaardigheden uit de omgeving.

Omgeving

De stad ligt aan de voet Sa Talaiassa, de hoogste berg van Ibiza (475m). Enthousiaste wandelaars kunnen de ruim twee uur durende wandeling naar de top maken, over een goed aangegeven pad dat in Sant Josep begint. Vanaf de top heeft u een schitterend panoramisch uitzicht over het district en het rotsachtige eiland Es Vedra.

Sant Joan de Labritja

In de schaduw van de berg Es Fornas (410m) in het noorden van Ibiza ligt dit rustige stadje. De enige vermeld waardige gebouwen in de stad zijn het ajuntament (stadhuis) en een kleine 18de eeuwse kerk.
De aangename en vooral gezellige cafés en restaurants zijn een bezoek zeker waard. Lopend kunt u uw gehuurde vakantiehuis in Sant Joan de Labritja betreden na een gezellig avondmaal.

Omgeving

Ongeveer 7km ten westen van ligt het dorp Sant Miquel de Balansat. Er staat een indrukwekkende 16de eeuwse fortkerk, die een schuilplaats bood tijdens de frequente overvallen door piraten, die ooit diep in het binnenland doordrongen, op zoek naar handel en slaven. De vakantiehuizen van Sant Miquel de Balansat zijn allemaal voorzien van wat u mag verwachten tijdens een culturele vakantie op Ibiza.

Santa Eularia des Riu / Santa Eularia del Rio

Deze op twee na grootste stad ligt aan de oevers van de Riu de Santa Eularia, de enige rivier op het eiland. De belangrijkste winkelstraat in de Passeig Generalissim. Deze verbindt de hoofdstraat met de boulevard langs de kust. Overdag bieden palmen welkome schaduw, ’s nachts kunt u genieten van levendige straatsferen.
U kunt aan de stad ontsnappen door de Puig de Missa (67m) op te wandelen. Op de top staat een 16de eeuwse versterkte kerk, die door velen als mooiste en best bewaarde voorbeeld van zijn soort op Ibiza wordt beschouwd.

Deel dit item