Daarom ga je met vakantie naar Terschelling

Een vakantie naar Terschelling begint direct al bij de veerboot. De zilte geur van de Waddenzee en het oneindige zicht over de zee laten je weten dat je bestemming Terschelling in aankomst is.
Eenmaal aangekomen lokken alle elementen van het eiland je naar buiten. Terschelling is een vakantiebestemming van op land of op water, er is voor iedereen wel een excursie of belevenis te ontdekken. Natuurlijk kan je ook zelf heerlijk ronddwalen over het eiland, luieren of uitgaan in de vele horeca mogelijkheden van de dorpen.

Warm welkom

Terug in de tijd waren eilandbewoners aangewezen op landbouw en visserij. Inmiddels is het toerisme het belangrijkste verdienmodel geworden voor het eiland. Zoals een eilander ooit zo mooi zei: “ Toeristen vinden op dit eiland een warm onthaal, we verwennen onze gasten graag en trots delen we de schoonheid van dit eiland”.

Veelzijdig eiland

Terschelling is een snoepwinkel voor natuurliefhebbers. Er heerst een enorme variatie aan landschappen op fietsafstand van elkaar. Elk jaargetijde is weer bijzonder!
Meer dan zeventig procent van de oppervlakte is natuur. En jawel Terschelling heeft ook nog eens het breedste strand van Nederland.

Oude bunker aan het strand op een duin bij West-Terschelling

Knusheid in de dorpen

Bij aankomst tref je direct het grootste dorp en tevens de “hoofdstad van Terschelling”, vanaf hier kronkelt de Hoofdweg naar de andere kant van het eiland. Aan deze weg liggen de overige dorpen gelegen. De weg volgend kom je dan langs Midsland, Formerum, Lies, Hoorn en Oosterend. Achter Oosterend is een groot natuurgebied dat zich uitstrekt tot het Amelander gat. Tussen de dorpen in heb je nog wat gehuchten en het noordelijke deel van het eiland heeft de meeste vakantiehuizen van Terschelling.

West-Terschelling is de havenplaats van het eiland waar je aankomt en vertrekt. Zoals al eerder gezegd is dit de hoofdplaats en het meest bruisende dorp. Je hebt hier veel horeca en winkels gevestigd zitten. Ook Midsland heeft de nodige winkels. De overige dorpen zijn vrijwel enkel bewoond.

[rcblock id=”18118″]

Zonnige bestemming

Het is goed vertoeven op het eiland. Wist je dat het klimaat aangenaam is door de twintig procent meer zonuren dan in de rest van het land. Een ander pluspunt is ook dat het hier minder regent. De zomers zijn door invloeden van zee aangenaam en winters over het algemeen mild.

Speeltuin voor kinderen

Voor kinderen is Terschelling een grote speeltuin. Lekker ravotten op het strand, rennen en springen in de duinen en klauteren in de bomen. En als dat nog niet genoeg is er ook nog eens een binnenzwembad, minigolf baan en vele andere leuke attracties.

Let wel op dat je buiten de gebaande paden mag komen behalve in het broedseizoen.

Proef Terschelling en snuif cultuur

Terschelling heeft in de categorie smaak veel te bieden. Naast vis, de zilte groenten, eigen kruiden ook de cranberry bessen. Deze kan je overal op het eiland proeven in biologische sappen, ijs en gebak en in jam en thee. Ook kaas en bier van het eiland zijn om te smullen.

Het eiland is een ware inspiratiebron voor kunstenaars en schilders. Er zijn dan ook veel kunstgalerijen te vinden. Diverse musea en tentoonstellingen weten een middagprogramma in te vullen.
Terschelling saai?! Nee dat nooit.

Deel dit item