De gezelligheid van een havenplekje

Wie kent het niet? Heerlijk aan een tafeltje aan een straatje in Zuid-Europa. Het zicht over een haventje waar genoeg te zien is en waar genoeg gebeurt. Het zonnetjes en de rust van de bewegende bootjes op het water geven nog een extraatje aan het geheel. De kleuren van de bootjes steken af tegen het heldere blauw water en de frisse geur die de zeewind met zich meebrengt reikt tot aan je neus. Het uitzicht wat je hier hebt en wat je weken later nog bij blijft van genot: De gezelligheid van een havenplekje!

Idyllische havenplekjes

De landen grenzend aan de Middellandse Zee hebben een groot aanbod van dit soort gezellige en idyllische havenplekjes. De bekende Costa’s van Spanje kennen deze “lokale havens”, ook de Spaanse eilandengroep de Balearen heeft ze in overvloed. Ook de overige landen als Frankrijk, Italië en Griekenland hebben deze leuke haventjes.
Wanneer een dorp een haven heeft zorgt dit altijd voor leven, het water trekt altijd mensen aan. Of je alleen of met gezelschap bent maakt niet uit, de entourage van een dergelijk liefelijk havenplaatsje zorgt altijd voor vermaak.

Vanaf het water

Van kleine houten zeilbootjes tot mega luxe jachten alles kom je tegen op dit soort bestemmingen. Bij bepaalde plaatsen aan de waterkant is het een plek van zien en gezien worden. Soms lijkt het wel een sport om elkaar qua grote van de boot telkens opnieuw te overtreffen.
Het is heerlijk terwijl je aan een koffie zit om te fantaseren over deze luxe van zo’n groot jacht met personeel. Mocht je maar eens een dagje mee en dan bij meerder plekken opnieuw steeds aanmeren voor een paar dagen. Zo’n dorpje aan het water ziet er misschien vanaf het water nog wel mooier uit dan vanaf het vaste land.

Deze luxe gedachte sluit misschien wel mooi aan bij de rest van je vakantie wanneer je hebt gekozen voor een gehuurde villa boven een hotel of camping. Lekker twee weken genieten en vanuit je huisje uitstapjes maken naar onder andere dit soort havenplekjes. Het is de moeite waard!

Deel dit item