De lieflijke vissersdorpjes van Ikaria

Het langwerpige eiland Ikaria is nog lang niet ontdekt door de standaard vakantieganger. Precies dat maakt het Griekse eiland zo bijzonder: waar je ook loopt, je hebt echt het idee dat je op een plek bent dat anders is als iedere andere plek ter wereld. Wist je dat Ikaria een van de vijf gebieden is dat tot de zogeheten Blue Zones hoort? Dat betekent dat de inwoners van het eiland gemiddeld twee en een half keer meer de kans hebben om tien jaar ouder te worden dan de rest van de Europeanen! Dit komt voornamelijk door hun leefstijl en manier van eten zoals verse vis en verse kruiden en olies. Als dat geen reden is om af te reizen naar Ikaria dan weten wij het ook niet! Het eiland kent een paar romantische vissersdorpjes die enorm typerend zijn voor een Griekse eiland zoals Ikaria. We hebben er een paar voor je op een rij gezet die je absoluut moet bezoeken tijdens je trip op deze magische plek.

Karkinagri

In het zuid-westen van het eiland vind je het sfeervolle dorp Karkinagri, een opvallend vissersdorpje dat bijzonder genoeg heel afgelegen ligt. Je kunt het vissersdorp namelijk alleen bereiken per boot vanaf bijvoorbeeld Magganitis of Agios Kirikos. Juist door deze speciale locatie is Karkinagri een hele bijzondere verblijfplek tijdens je vakantie op Ikaria. Er zijn een aantal hotels, appartementen en kamers te huur waar je een prachtig uitzicht hebt over de baai die ingesloten ligt door indrukwekkende rotsen. Verblijf je in een appartement dat wel heel hoog op een rots staat? Grote kans dat het gebouw eerder een woning was voor mensen die zichzelf beschermden tegen de piraten die vaak voorbij kwamen.

Agios Kirikos

Totaal iets anders dan het vissersdorpje Karkinagri is de grote haven van Agios Kirikos. In eerste instantie denk je misschien “wat doet een dergelijke grote haven in een lijstje met lieflijke vissersdorpjes van Ikaria?”. Deze haven onderscheidt zich namelijk van de andere havens en dorpjes op het eiland, omdat het een bijzonder groene plek is voor een haven. Je vindt er een prachtige natuur waar je echt weg kunt dromen, een aantal bijzondere neoklassieke gebouwen en talloze sfeervolle restaurants waar je heerlijke vers gevangen vis kunt eten. Wanneer je in Agios Kirikos verblijft is het aan te raden om langs de boulevard te lopen richting een aantal mooie kerken en het volkenkundige museum.

Evdilos

Evdilos is na Agios Kirikos de grootste haven van het eiland. Evdilos is net een stukje kleiner en daardoor tevens een stuk minder toeristisch en druk. Het is een schilderachtig visserdorpje dat door de ligging perfect uit de wind ligt. Je kunt er dus uren zitten op een zonterras zonder dat je ook maar een zuchtje wind voelt. Het mooie aan Evdilos is dat het dorpje een aantal hele mooie typische Griekse huisjes en steegjes kent. Wandel er eerst even goed rond voordat je bij een van de lokale restaurants een vers visje gaat eten of een lekkere Griekse wijn gaat drinken.

Liefs Liv

Deel dit item