De mooiste baaien van Hydra

Ten zuiden van en niet ver van Athene vind je het kleine eiland Hydra, een autovrij eiland met een prachtige natuur. Hydra is geliefd onder locals en dagjesmensen die met een cruiseschip langs varen en aanmeren in het gelijknamige hoofdplaatsje. Hoe verder je het land in trekt, des te minder toeristen je er ziet. Omdat het eiland autovrij is, is het de ideale vakantiebestemming voor iedereen die van rust houdt. Hoewel Hydra niet per se een eiland is waar je meteen heen gaat voor dé mooiste stranden van Griekenland zijn er een aantal schilderachtige baaien op Hydra te vinden waar je amper mensen ziet en je echt een gevoel van “alleen op de wereld” hebt. Hoe fijn is dat dat je ergens rondloopt en dat je een dergelijk stuk natuur alleen hoeft te delen met de aanwezige (onderwater)dieren? We hebben de mooiste baaien van Hydra voor je verzameld waar je goed kunt ontspannen en waar je wat kunt ondernemen.

Bitsi Beach

Een van de mooiste stranden van Hydra is zonder twijfel Bitsi Beach aan de westkant van het eiland. Bij dit strand is een duikcentrum gevestigd, omdat je er bijzonder goed kunt duiken. De witte kiezels in het water geven het water een extra mooie turquoise kleur, waardoor je het idee hebt dat je op een tropische bestemming bent in plaats van in Europa. Je kunt het strand bereiken vanaf de haven van Hydra met een speciaal bootje, ook wel caiques genoemd. In de zomer is er een strandtentje geopend waar je wat te drinken kunt halen, maar het kan geen kwaad om voor de zekerheid zelf wat eten en drinken mee te nemen.

Bekijk de vakantiehuizen van Griekenland –>

Mandraki Beach

Mandraki Beach wordt als het beste strand van Hydra gezien. Het is ten opzichte van de andere stranden gemakkelijk te voet te bereiken vanaf de hoofdstad. Binnen 30 minuten richting het oosten kom je aan bij Mandraki Beach, maar uiteraard is er ook de mogelijkheid om met de taxiboot te gaan. Bij dit strand kun je optimaal genieten van een lekker stranddagje én in de avond aanschuiven bij een van de sfeervolle taverna’s langs de boulevard. In het hoogseizoen kan het door dit aanbod wel een stukje drukker zijn dan op de andere stranden van Hydra.

Limnioniza Beach

In het zuiden van het eiland zie je niet heel veel stranden. Het strand dat je er echter wel vindt, is dan ook meteen de moeite waard. Limnioniza Beach ligt op vier kilometer afstand van Hydra stad en is zowel lopend als met een taxiboot te bereiken. Alleen het tripje van 30 minuten op de boot is een tocht naar dit strand al waard. Ontdek de prachtige kust, het helderblauwe water en de onderwaterwereld van Hydra tijdens deze boottocht. In de zomer vind je er verschillende strandtentjes en kun je er diverse watersporten uitoefenen. Vooral in het hoogseizoen is het een bruisende plek zonder dat je het idee hebt dat je op een ontzettend druk strand zit. Genieten met de grote G, dus!

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item