De mooiste baaien van Syros

[rcblock id=”18429″]

Het bijzondere eiland Syros ligt in het midden van de eilandengroep de Cycladen en is nog tamelijk onbekend onder het grotere toeristenpubliek. Hoewel het er in de zomer aardig druk kan zijn met Griekse vakantiegangers zie je er weinig Westerse toeristen. In het voorseizoen en het naseizoen is het helemaal heerlijk toeven op het eiland: je kunt dan in alle rust genieten van een welverdiende rustige vakantie zonder de drukte van veel andere vakantiegangers. Syros kent een paar hele mooie baaien waar je naast deze rust versteld kan komen te staan van de prachtige uitzichten, het heldere water en de groene plekjes. We hebben drie baaien voor je op een rij gezet waar je absoluut naar toe moet wanneer je op het eiland bent. Droom je even met me mee?

Galissas

Één van deze baaien op het eiland ligt bij het plaatsje Galissas. Het helderblauwe water is gelegen tussen twee rotsheuvels, waardoor je het idee krijgt dat je op een privé-strand bent. Je kunt er uren genieten van azuurblauw water waar je met een beetje geluk helemaal alleen gebruik van kan maken, zo rustig kan het er soms zijn. Omdat Galissas in het westen van het eiland ligt ben je in de avond bij helder weer getuige van een onweerstaanbare zonsondergang. Terwijl de hemel langzaam oranje kleurt is het zeewater nog warm genoeg om in te dobberen. Zie je jezelf al liggen in het water al kijkend naar de zon die langzaam maar zeker verdwijnt in de zee? Aan het eind van het strandje vind je een kleine cocktailbar waar je heerlijke verfrissende cocktails kunt nuttigen. Ideaal om nog even na te genieten van een bijzondere avond.

Kini Beach

Een ander strand in het westen van Syros is het fraaie Kini Beach. Dit kleine maar sfeervolle strand is de ideale uitvalbasis voor een dagje relaxen aan en in het water. Vanaf dit strand heb je een mooi uitzicht over het eiland Kythnos. Op Kini Beach zijn enkele taverna’s aanwezig waar je wat verfrissing kunt opzoeken op een warme dag. Plaats je handdoek onder een van de aanwezige bomen zodat je wat schaduw hebt. Bij dit strand zijn daarnaast ook nog een paar hotels en appartementen te huur. Moet je je eens voorstellen dat je iedere dag wakker wordt met zicht op de ontzettend blauwe zee! Dat wil je toch altijd?

[rcblock id=”18124″]

Komito Beach

In het zuidwesten van Syros vind je Komito Beach, een klein ongerept strand waar je zonder twijfel kunt genieten van heel veel rust, zelfs in het hoogseizoen. Dit magische plekje op Syros ligt vlakbij een drukker strand, namelijk het populaire Agathopes Beach. Vanaf dat strand moet je nog een klein stukje verder rijden op een onverharde weg. Het lijkt even zoeken maar het loont vrijwel direct wanneer je bij de baai komt. Er zijn enkele parasols aanwezig, maar er staan genoeg bomen voor de nodige schaduw. Het water is er, net als op de andere plekken, helder en biedt heerlijke verfrissing op een warme Griekse dag.

Deel dit item