De mooiste Ionische eilanden

De Ionische eilanden in Griekenland hebben van alles te bieden voor een diverse vakantie. Wat veel mensen niet weten is dat de Ionische eilanden ook wel Eptanissa wordt genoemd. Het gekke is dat de letterlijke betekenis van Eptanissa ‘zeven eilanden’ is. Wie een beetje verstand heeft van de Ionische eilanden weet dat de eilandengroep uit twaalf eilanden bestaat en niet uit zeven! Toch is het niet helemaal onwaar: zeven van de twaalf eilanden zijn het mooist en het meest populair onder vakantiegangers. We hebben er een paar voor je op een rij gezet die je absoluut eens moet bezoeken. Ontdek de bergen van Kefalonia, het onbekende van Lefkas, de magie van Zakynthos en de veelzijdigheid van Corfu.

Bergachtig Kefalonia

Het eiland Kefalonia is een ware parel in de eilandengroep. Het is het grootste en meest bergachtige eiland van de Ionische eilanden: er is maar liefst 1.100 meter aan berggebied te vinden! Ook heeft Kefalonia een indrukwekkende en kleurrijke kustlijn van 254 kilometer lang waar je heerlijk kunt ontspannen, zonnen, luieren en genieten van een echte strandvakantie. Het water is er azuurblauw, de uitzichten zijn er prachtig en je kunt er goed wandelen. Gek op cultuur? Bezoek dan Argostoli, de hoofdstad van het eiland waar mooie historische gebouwen te bekijken zijn.


Onbekend Lefkas

Lefkas is een eiland in de Ionische archipel dat een stuk minder bekend is. Dit maakt het eiland echter niet minder mooi. Sterker nog: juist omdat Lefkas een stuk kleiner is dan de bekendere eilanden is het een aanrader. Geniet van optimale rust, echte Griekse huisjes, gezellige vissersdorpjes, een heuvelachtig landschap en prachtige stranden. Lefkas beschikt over twee van de meest kwalitatieve stranden van de Middellandse Zee om te surfen! Ook leuk om eens een kijkje te nemen dus. Je vindt de stranden bij Agios Giannis Beach en Vasiliki.

Magisch Zakynthos

Het eiland Zakynthos heeft een soort magische laag over zich hangen: dit eiland is anders dan de rest. Zakynthos is het meest zuidelijk gelegen eiland van de Ionische eilanden en heeft daarmee ook de meest tropische uitstraling te pakken. Wanneer je op Zakynthos bent heb je namelijk totaal niet het idee dat je je in Griekenland bevindt maar dat je ergens in de oceaan op een onbewoond eiland bent. Bezoek Navagio Beach waar het bekende scheepswrak ligt en sta versteld van de grote witte krijtrotsen, het lichtblauwe zeewater en de aanwezigheid van het vele groen.


Schitterend Corfu

Corfu is het meest veelzijdige eiland van de Ionische eilanden: hier heb je namelijk een goede mix van cultuur, natuur, historie en zon, zee en strand. Het is dus de ideale vakantiebestemming voor het hele gezin! Corfu is een van de meest groene eilanden van de archipel en is daarom erg in trek bij natuurliefhebbers. Ontdek de vele gaarden met olijfbomen, huur een fiets of maak een onvergetelijke roadtrip om Corfu te ontdekken. In Corfu Stad kom je allerlei historische en culturele hoogtepuntjes tegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Platiteraklooster en van de Kerk van St. Spiridon?

Liefs Liv,
Het meisje van Rentvilla

Deel dit item