De mooiste route van Sardinië

[rcblock id=”18423″]
Als je mooie routes wilt afleggen in Italië doe dit dan op het Italiaanse eiland Sardinië. Op het westelijk deel van dit eiland ligt één van de mooiste kustwegen van Europa! Een fraaie en indrukwekkende route met fantastische plekken in de omgeving, rij je met ons mee?

 

Met een grote sprong van het vasteland naar Sardinië begeef je je ineens op een van de mooiste plekken van Zuid-Europa. Een prachtig, idyllisch en natuurschoon eiland met langs de westkust de Strada Provinciale 105 en die later overgaat in de SP 49. Deze weg loopt van Alghero naar Bosa en omgekeerd.

Etappe 1

Met een start in Alghero, dit is havenstadje met een boulevard, smalle straten en veel restaurants met vooral vis op het menu, gaat de trip van start. Hier is de wat grauw en somber ogende San Francesco-kerk van binnen de moeite waard om te bezichtigen. Tip: beklim de toren voor een panoramisch uitzicht over de stad.

Capo Caccia en Torre di Porticciolo

Na wandeling en lunch is het aan te bevelen, voordat je het stadje verlaat, om vervolgens de Capo Caccia te bezoeken. Dit is een rotsige uitloper in de zee, dat een must see is!
Met een kleine omweg, die de moeite waard is, kan je via de baai van Torre di Porticciolo, richting Capo Caccia. Deze baai is niet heel groot maar erg mooi. Aan de overkant zie je een oude toren bovenop de rotsen en het helderblauwe water rolt uit over een smal zandstrand. Een idyllisch plekje om bij weg te smelten!

Via Ferrata dei Cabirol

Vanaf de baai ligt Capo Caccia hier ongeveer 20 minuten vandaan. De beste plek om te stoppen is de Via Ferrata dei Cabirol. Met zonsondergang kleurt de lucht hier paars. Een plek waar je met je geliefde moet zijn op het juiste moment.

Een verblijf om vandaaruit uitstapjes trips over het eiland te maken is natuurlijk een knus vakantiehuis op Sardinië. Bekijk de geselecteerde huizen en boek gemakkelijk en eenvoudig je accommodatie.

Etappe 2

Een heerlijk dagje vooraf aan de trip is goed in te plannen. Zeker een van de mooiste stranden van Sardinië is Spiaggia La Pelosa. Deze begeeft zich ten noorden van Capo Caccia en een bezoek meer dan waard. Een hagelwit strand, Caribisch blauw water, een waar bounty-eiland moment! Helaas weten inmiddels veel mensen dit strand te vinden en kan het zelfs in het voorjaar als best druk zijn. Wil je liever in alle rust aan de zee zitten, zoek dan een idyllisch baaitje elders op. Langs de SP81 zijn er meerdere te vinden.

[rcblock id=”18421″]

Etappe 3

Na wat tijd van ontspanning en bezinning kan de trip over de mooiste autoroute gaan beginnen! Wanneer je de SP105 op gaat richting Bosa zit je direct al op een prachtig stuk, met volle overgave kan je spreken over een van de prachtigste kuststreken die er te vinden zijn. De drang om te stoppen langs dit deel van het eiland is sterk, doe het ook gewoon en zorg ervoor dat je de camera bij de hand hebt.

“Wij zijn Sardijns, niet Italiaans”

Na een aantal uur rijden, afhankelijk van hoeveel stoppen je hebt gemaakt, kom je aan in Bosa. Een dorp met achtduizend inwoners, het bestaat uit gekleurde huisjes met oudere dames in de straten op een stoel en die zich bezighouden met kantklossen en puzzelboekjes. Vriendelijke mensen, steile straten, vrijwel geen toerisme en een fraai oud centrum is de beste omschrijving voor Bosa.

Terug naar Alghero is de route door de bergen aan te bevelen. Het landschap is hier ruig en enorm weids, soms kan het je het idee geven op de maan te zijn. Ook hier zijn momenten van stoppen voor een “fotomomentje” en een blik in de buitenlucht vanzelfsprekend te noemen.

Deel dit item