De mooiste stranden van Folegandros

[rcblock id=”18429″]

Ten noordwesten van het bruisende Santorini vind je het kleinere eiland Folegandros. Dit eiland behoort tot de eilandengroep de Cycladen en is slechts 32km2 groot. Folegandros wordt vandaag de dag voornamelijk bezocht door vakantiegangers die op zoek zijn naar rust en ontspanning en door de rijkere Grieken. Je merkt in het hoogseizoen goed dat het eiland niet heel erg is ingesteld op toeristen.

Natuurlijk zijn er aardig wat vakantiehuizen, hotels en appartementen te boeken, maar je zult zien dat deze al gauw zijn volgeboekt. Op de stranden zijn vaak slechts een aantal zonnebedden en parasols te vinden, die in het hoogseizoen vaak volledig zijn verhuurd. Eigenlijk is dat alleen maar een goed teken: dit houdt in dat er weinig massatoerisme is, juist omdat er maar zo weinig te huur staat. En ach, een eigen parasol en handdoek meenemen is nog zo erg niet toch? We hebben de mooiste stranden voor je op een rij gezet!

Vardia Beach

Bij het dorp Karavastasis vind je het mooie en tevens grote strand Vardia Beach. Dit zandstrand is aardig uitgestrekt en biedt je uitzicht over een paar rotsachtige eilanden. Het azuurblauwe water nodigt je meteen uit voor een frisse duik. Neem een luchtbed of een opblaasbare band mee om heerlijk te dobberen in het water met een prachtig uitzicht.

Vardia Beach

Agali Beach

Agali Beach (ook wel Vathi Beach genoemd) ligt op een klein uur lopen vanaf Chora. Dit beschutte strand bestaat uit een magische baai die je met een beetje geluk helemaal voor jezelf hebt. Er zijn een aantal lokale taverna’s te vinden die tevens kamers te huur aanbieden. Ideaal dus wanneer je op het eiland op meerdere plekken wil slapen en een nachtje wakker wil worden aan het strand!

Agali Beach

Agios Georgios

In het noorden van Folegandros vind je het strand Agios Georgios, een geliefde plek voor surfers en andere watersporters. De wind in het noorden is namelijk aardig heftig: op warme dagen wel lekker, maar ook gevaarlijk in verband met verbranden. Het zandstrand is heerlijk om op te liggen en het water is net als bij de andere stranden enorm helder. Kijk voordat je naar Agios Georgios gaat goed naar de sterkte van de wind.

[rcblock id=”18124″]

Agios Nikalaos

Een van de mooiste stranden van het eiland is zonder twijfel Agios Nikalaos: een strand gelegen in een rustige maar schilderachtige baai. Met typerende witte Griekse huisjes op de achtergrond waan je je hier in het échte Griekenland. Het fijne aan dit strand is dat het er nooit ontzettend druk is, dus je kunt optimaal genieten van heerlijke rust terwijl je af en toe een frisse duik maakt.

Livadaki Beach

Tot slot het mooiste strand van Folegandros: Livadaki Beach. Alleen de weg er naar toe is al onvergetelijk. De indrukwekkende kliffen en rotsen geven de kleine en sfeervolle baai karakter. Het groenblauwe water maakt het kleurenpalet af. Terwijl je met je tenen in het frisse water staat kijk je uit over allerlei kleine onbewoonde eilandjes. Hier wil je absoluut de rest van je vakantie op het eiland vertoeven!

Deel dit item