De mooiste stranden van Tinos

[rcblock id=”18429″]

Uren wandelen met een zomers briesje door je haar. Wanneer je om je heen kijkt zie je bijna niemand: er zijn slechts een paar locals die in het heerlijk frisse water optimaal genieten van hun verdiende siësta. Op dit tijdstip van de dag is het te warm om te werken, maar is het net de ideale temperatuur voor een wandeling langs een van de mooiste stranden van het Griekse eiland Tinos. Met af en toe een pauze in het helderblauwe water van de zee is het enorm goed toeven op dit bijzondere eiland. Tinos kent een aantal prachtige stranden die je niet mag missen wanneer je het eiland een bezoek brengt. De meeste toeristen gaan richting de stranden in het zuid-westen van Tinos, hoewel het noorden en het oosten van het eiland ook een aantal adembenemende stranden kent. We hebben de beste hotspots wat betreft stranden op Tinos voor je op een rij gezet.

Agios Ioannis Porto: optimaal relaxen

Agios Ioannis Porto is een mooi zandstrand dat in het zuid-westen van het eiland ligt. Het strand is gelegen in een rustige baai waar je heerlijk kunt zwemmen, zonnen en een drankje kunt doen. Er zijn parasollen aanwezig en er zijn een aantal barretjes aan het eind van het strand te vinden. In het voorjaar en najaar is er een grote kans dat je het strand bijna voor jezelf hebt. Omdat er over het algemeen al weinig toeristen op Tinos te vinden zijn, met uitzondering de dagtoeristen die een bezoek brengen aan de kerk van de Heilige Moeder Maria, is het in deze seizoenen helemaal rustig. Optimaal genieten dus!

[rcblock id=”18124″]

Agios Sostis: uitzicht op Mykonos

In het westen van Tinos vind je de badplaats Agios Sostis, waar een bijzonder strand- en kiezelstrand te vinden is. In de zomer staan er verschillende parasols en zonnebedden en er is qua horeca van alles te doen. Zo zijn er diverse hotels, appartementen en restaurants te vinden. Eet een lekkere verse vis of geniet van een frisse wijn op het terras van een van de eetgelegenheden terwijl je uitzicht hebt over het zee. Bij helder weer kijk je uit over het eiland Mykonos, dat op tien kilometer afstand ligt. Een zonrijke dag afsluiten op het strand van Agios Sostis is op Tinos alles wat je nodig hebt tijdens een vakantie.

Kionia: dichtbij Tinos Stad

Aan de andere kant van het eiland, in het noorden, ligt Kionia. Het gebied is er een stukje ruiger dan het westen en zuiden van het eiland. Hier vind je een lang zandstrand waar je goed kunt zonnen en zwemmen en waar je in de avond een fijne wandeling kunt maken. In het hoogseizoen is het strand goed georganiseerd: zo zijn er ligbedden en parasols te huur. Langs de weg zitten een aantal sfeervolle taverna’s, hotels en appartementen. Kionia is de ideale badplaats om te verblijven tijdens je vakantie op Tinos: er is genoeg te doen en het bruisende Tinos Stad ligt slechts op drie kilometer afstand.

Deel dit item