De mooiste uitzichten op Santorini

Het Griekse eiland Santorini kent zoveel magie: het is bijna niet te omschrijven hoe mooi dit vulkanische eiland is. Veel mensen bezoeken Santorini tijdens een eilandhopvakantie, een vakantie waarin je meerdere Griekse eilanden aan doet om zo een goed beeld te krijgen van hoe diverse Griekenland eigenlijk is. Hoewel alle Griekse eilanden an sich bijzonder en vooral eigen zijn, is Santorini voor velen vaak een kers op de taart. Met haar magische witte huisjes die je overal ziet opdoemen, prachtige zonsondergangen en een bijzondere gastvrijheid heeft het eiland een sprookje gecreëerd. Op diverse plekken heb je een prachtig uitzicht over het ontzettend blauwe water, de kliffen en de huisjes. Ik neem je mee naar mijn favoriete uitzichtplekken op het eiland. Zie ik jou binnenkort op het levende sprookje Santorini?

Droomstad Fira

Het hogergelegen stadje Fira is de plek waar je moet zijn wanneer je op Santorini vertoeft. Het is de hoofdstad van het eiland en absoluut een must visit wanneer je op Santorini bent. Verblijf hier in een van de vele appartementen of vakantiehuizen van Santorini en trakteer jezelf iedere dag op een van de mooiste uitzichten die je ooit hebt gezien. Wanneer je een reisbrochure van Griekenland ziet zie je vaak een heuvel met daarop tientallen witte huisjes die afsteken tegen een kleurrijke zonsondergang. Grote kans dat dat het fraaie Fira op Santorini is. Geniet van de vele witte huisjes met blauwe koepels en maak gebruik van de kabelbaan om een ander beeld van de stad te krijgen.

Prachtig Imerovigli

Imerovigli is het hoogst gelegen dorpje van Santorini waar je een onvergetelijk uitzicht hebt op de vulkaan. Wat je hier ziet is echte dream material. De witte huisjes, de blauwe koepels, de natuur… Het is niet voor niets zo dat veel verse koppels op huwelijksreis naar Imerovigli of andere dorpjes op Santorini gaan. De hele sfeer en vibe is ontzettend romantisch. Kies uit een van de vele terrasjes met uitzicht, bestel lekker Grieks eten en drinken en beleef een avond om nooit meer te vergeten. Hoewel we het altijd aanraden om je fototoestel mee te nemen zodat je de plek nooit meer kunt vergeten is Imerovigli misschien wel een plek wat je gewoon in je hoofd moet opslaan. De omgeving is te mooi om bezig te zijn met fotograferen. Genieten met een grote G!

Onvergetelijk Pyrgos

In het bergdorp Pyrgos kun je de typische Griekse blauwe koepeltjes goed fotograferen. Ook vind je hier een aantal fijne plekken waar je optimaal kunt genieten van een mooi uitzicht. Het is bijvoorbeeld aan te raden om met zonsondergang op een van de terrassen te gaan zitten voor een hapje en een drankje. Neem bijvoorbeeld het sfeervolle restaurant Senor Zorba: door velen wordt de zonsondergang vanaf hier als het mooiste bestempeld. Verwacht overigens geen traditioneel Grieks eten bij Senor Zorba, maar heerlijke Mexicaanse gerechten in combinatie met Griekse (en Mexicaanse) frisse drankjes. Dat in combinatie met een kleurrijke zonsondergang over de kliffen van het eiland maakt een avond meer dan compleet.

 

Deel dit item