De mooiste verlaten stranden van Rhodos

Het Griekse eiland Rhodos kent een aantal parels van stranden waar je het liefst vandaag nog naar toe zou willen vertrekken. Beeld je eens in: verlaten witte strandjes, een helderblauwe zee, prachtige uitzichten, wuivende pijnbomen en dat allemaal op een stille plek waar je optimaal kunt genieten. Veel mensen denken bij Rhodos alleen aan de toeristische plekken waar massa’s mensen ontspannen in de zon: er zijn nog veel meer prachtige baaien te vinden op het eiland, waar je zeker weet dat je de plek níet deelt met honderden andere mensen. Ik neem je vandaag mee op een kleine virtuele tour langs mijn favoriete verlaten stranden op Rhodos. Wie weet zie ik je binnenkort wel ergens liggen in de zon? Tip: wil je comfortabel verblijven huur een vakantiehuis op Rhodos.

Je vakantie naar Rhodos >

Fourni Beach

Een van de mooiste afgelegen stranden is zonder twijfel Fourni Beach aan de westkust van Rhodos. Je kunt dit strand alleen bereiken per (huur)auto en dat is misschien wel meteen het grootste pluspunt aan deze plek. Omdat het strand niet te bereiken is met het openbaar vervoer vind je er een stuk minder mensen dan op de grotere stranden op het eiland. Fourni Beach is daarnaast een adembenemende plek: indrukwekkende gesteentes en kliffen liggen als een kunstwerk op het strand, er is een kleine cantina aanwezig voor de nodige verfrissing en het water is er helderblauw.

Gennádi Beach

Totale rust vind je op het donkere zandstrand van Gennádi Beach, naast het dorp Gennádi. Bij aankomst zul je misschien denken: “hé, er zijn aardig wat mensen aanwezig!” Dat kan kloppen, je moet dan nog enkele honderden meters verder lopen om optimale rust te vinden. Vooral in het naseizoen kan het zijn dat je hier het strand helemaal voor jezelf hebt. Het bijzondere aan deze plek is dat het donkere zand van het strand enorm afsteekt bij de felle blauwe kleur van de zee. Dit levert een mooi totaalbeeld op: vergeet dus vooral niet om je camera mee te nemen.

Prasonisi Beach

Prasonisi Beach is hét surfstrand van Rhodos en een natuurlijke ‘brug’ naar het schiereiland Prasonisi. Af en toe, wanneer de wind enorm sterk staat en de zee heel wild is, verdwijnt het strand en wordt het schiereiland een echt eiland. Er staat veel wind bij Prasonisi Beach: daarom is het ook zo’n geliefde plek onder surfers. Zorg er voor wanneer je aankomt dat je richting het oostelijke deel van het strand gaat: dit deel ligt aan de Egeïsche Zee. Hier is de wind een stuk minder heftig en kun je optimaal genieten van het uitzicht op beginnende kitesurfers, een prachtige zee en een heerlijk strand.

Krémasti Beach

Tot slot een strand waar je enorme rust zult ervaren: Krémasti Beach. Dit strand ligt op ongeveer een kilometer van de dorpskern af en er is geen bebouwing te vinden. Verwacht er dus ook zeker geen barretjes of ligbedjes, maar hé, is dat niet juist wat een rustig strand zo goed maakt? Zoek verkoeling onder de mooie groene bomen, steek je voeten in het helderblauwe water en luister naar de kabbelende golven: Krémasti Beach is een waar oord voor een ieder die wilt ontspannen op Rhodos.

Liefs Liv,

het meisje van Rentvilla

Deel dit item