De Spaanse Costa’s

[rcblock id=”18738″]

Een vakantie in Spanje is niet compleet als je niet bij een van de Spaanse Costa´s bent geweest. De Costa Brava, Costa Del Sol en de Costa Blanca bieden een heerlijke vakantie vol rust, zon, zee en strand. De toch wel vaak belangrijkste ingrediënten voor een uitmuntende vakantie!
Het gebied in Spanje waar de Costa’s zich begeven bied het hele jaardoor garantie op warme temperaturen. De vaak mooie parelwitte stranden die erg geliefd zijn bij het toerisme staan bekend om de mooiste en schoonste stranden van Europa.
De Costa’s van Spanje zijn dan ook echte strandvakanties voor jong en oud. De Middellandse Zee bied heerlijke verkoeling en golfen voor de surfers.

Spanje heeft elf Costa’s, wij geven de bekendste weer

Costa Brava

De bekendste Costa is de Costa Brava waar jaarlijks de meeste Middellandse Zee toeristen op af komen voor een spetterend zwem-, duik- of surfvakantie.
De meest bekende  strandplaatsen die zich aan de Costa Brava bevinden zijn: Lloret del Mar, Blanes, Tossa del Mar, Calella, Malgrat del Mar en Cadaques. Deze badplaatsen liggen allemaal dichtbij gelegen bij Barcelona.
Bij de jeugd is Lloret del Mar erg bekend en geliefd vanwege de vele uitgaansmogelijkheden: Bar-dancings en Discotheken.

Costa Blanca

De Costa Blanca is een heerlijk gebied voor vakantie en rust. In totaal heeft de Costa Blanca ruim 200km aan strand en hiermee veel plezier.
De meeste bekende plaatsen in dit gebied zijn Alicante, Benidorm, Calpe en Cartagena.

[rcblock id=”18152″]

Costa del Sol

De Costa del Sol (betekenis: zonnekust) heeft maar liefst 300km gedeelte aan Spaanse kust. Malaga is hier de belangrijkste stad aan de zee. Verder liggen aan de Costa del Sol de volgende bekende badplaatsen: Torremolinos, Fuengirola, Marbella, Mijas, Manilva en Estepona.
Hierbij is Marbella eigenlijk goed vergelijkbaar als de Franse badplaats Saint-Tropez.

Omgeving Valencia

Het gebied Valencia is voor het toerisme bekend om 4 verschillende gebieden: Costa Blanca, Benidorm, Castellon-Costa Azahar en Valencia Terra i Mar. In deze 4 gebieden vind je ruim 500 kilometer kust met zandstranden, 22 golfbanen en meer dan 150 musea en Spaanse culturele hoogstandjes.
Dit maakt dit gebied erg aantrekkelijk voor een combinatie gezin-/golfvakantie. De golfliefhebbers overdag heerlijk een baantje lopen op de prachtige groene banen en de rest van het gezelschap een dagje strand of een bezoek aan de vele omliggende gezellige plaatsen.
Valencia en omgeving hebben een verleden vol van passie wat je nog overal terug vind in de steden. Het heerlijke klimaat, de verrukkelijke Mediterraanse keuken en de traditionele feesten maken dit tot een fantastische vakantiebestemming. Voor de golfers maar ook voor de doorsnee vakantieganger!

Deel dit item