Dé vakantiebestemming van de zomer

Als je nog een vakantiebestemming naar de zomer zoekt zijn er een aantal goede opties waar je uit kunt kiezen. Meeste mensen gaan echter toch nog altijd naar het oude vertrouwde toe en stappen vaak niet uit hun comfort zone om een nieuwe plek te ontdekken. Maar een nieuwe plek ontdekken is spannend en meestal het mooiste dat je uit de zomer kunt halen. Daarom gaan wij proberen je over te halen om een nieuwe plek te ontdekken deze zomer! Of je daar nu op zit te wachten of dat je uiteindelijk last minute toch een avontuur boekt!

Ben je al in Griekenland geweest?

Als je nog niet in Griekenland bent geweest, dan hebben we wat gemeen! Maar Griekenland staat voor velen op de lijst ultieme vakantiebestemmingen. Waarom dit is is zeker verklaarbaar. Griekenland is altijd sinds de Griekse tijd een enorm mooi land geweest. Het heeft blauwe zeeën, zo blauw dat het soms overloopt in de lucht. Het heeft witte stranden die de zinderende zon weerkaatsten, waardoor alles net even wat warmer wordt. Voor mensen die graag aan het strand liggen is Griekenland dus een ideale vakantiebestemming. Maar ga jij op vakantie met iemand die juist niet aan het strand wilt liggen? Dan is Griekenland alsnog de ideale vakantiebestemming, want aan cultuur en eten valt ook niks te klagen. Ontdek de Griekse ruïnes in Athene met een broodje gyros of loop langs de boulevard om te genieten van de Griekse architectuur en mensen. Als dat je nog niet heeft overgehaald, dan zijn het misschien de lage prijzen in Griekenland die je over kunnen halen. Zo kan je bijvoorbeeld een goedkope ticket halen als je op vakantie naar Griekenland met FTI gaat. Door alle bovenstaande redenen is Griekenland de ideale vakantiebestemming deze zomer.

Ben je al in Italië geweest?

Een goede tweede plek zal Italië wel zijn, want ook Italië is een plek waar zon zee en strand zich kruist met cultuur en eten. Italië staat bekend om zijn pasta, pizza’s en ijs. Italië is daarom geen plek waar je goed kan letten op je dieet, maar waar je ideaal kan genieten van de culinaire hoogstandjes. Naast het eten zit Italië ook vol met cultuur. Het is namelijk de plek waar het romeinse rijk is ontstaan en dat is zeker te bezien in dit mooie land. Tevens staat het land bekend om zijn geloof en dan met name het katholieke geloof, want in Italië ligt een Italiaanse (en wereldse) erkende staat namelijk: Vaticaanstad. Dit is de plek waar het hoofd van de katholieke kerk, de paus, woont en zijn toespraken houdt. Tevens heeft het Vaticaanse museum enorm veel wereldse kunst die onbetaalbaar is. Dat betekent echter niet dat er niet aan het strand gelegen kan worden in Italië! Maar een half uur buiten de hoofdstad Rome liggen kilometers aan stranden. Het enige verschil met Griekenland? De stranden zijn donkerder, door de vulkanen die zich in de schoen van Italië bevinden. Maar ook deze vulkanen zijn het bezoeken waard, zeker als je van geschiedenis houdt is het bezoeken van Pompei een echte aanrader!

Deel dit item