De vakantiebestemmingen van Portugal

Oh, Portugal. Je mooie kliffen, je groene binnenland, je bijzondere culturele hotspots, je prachtige steden, je fantastische gastvrijheid en om dan nog maar niet te spreken over het heerlijke eten en drinken. Uren ronddwalen door de tuinen van het kleurrijke kasteel in Sintra, badderen in het water bij Cascais, roadtrippen bij Évora, de beste port proeven in Porto en het mooiste uitzicht van de stad zoeken in Lissabon. Ik heb nog lang niet alles ontdekt van dit bijzondere land, maar een ding is zeker: dat ga ik absoluut nog doen! Portugal heeft iets wat andere landen niet hebben. Wat dat precies is weet ik niet, maar na een tripje daar heb ik altijd ontzettend heimwee. Je kunt me ontzettend blij maken door me vandaag nog mee te nemen naar een vakantiehuis in de Algarve of een vakantiewoning op het Portugese eiland Madeira! Het liefst zou ik mijn eigen villa in Portugal hebben, maar af en toe terug naar Nederland komen is ook helemaal niet verkeerd. Ben je benieuwd wat mijn favoriete vakantiebestemming van Portugal is? Lees dan gauw verder.

Sintra en omgeving

Dit jaar heb ik mijn ogen uitgekeken in het bergdorp Sintra, een plaats dat onder UNESCO Werelderfgoed valt. Ik snap helemaal waarom: de paar dagen dat ik daar ben geweest waren eigenlijk niet goed. Sintra heeft een ontzettend gezellig centrum waar je de lekkerste pasteitjes van Portugal kunt proeven. Wanneer je wat hoger de bergen in gaat bereik je misschien wel het meest kleurrijke gebouw van het hele land (en dat zegt wat, aangezien Portugal veel gekleurde huisjes kent): Palácio da Pena. Wat je hier ziet is niet voor te stellen: het kasteel lijkt zo weggekaapt te zijn uit een Disney film en het uitzicht over het binnenland aan de ene kant en de kust aan de andere kant is ontzettend mooi. Tip: zorg dat je een vakantiewoning Portugal in de buurt van Sintra huurt zodat je optimaal kunt genieten van de verschillende kastel, ruïnes, tuinen en meer.

Algarve

Voor een verdiende zonvakantie vertrek ik met alle liefde naar de Algarve. Dit bijzondere gebied staat bekend om de vele kustplaatsen waar je heerlijk kunt vertoeven. Neem bijvoorbeeld het bruisende Albufeira: in de zomer vind je er veel jongeren maar in het voor- en najaar kun je er de meest luxe vakantiehuizen boeken voor spotprijzen! Vanuit mijn villa daar wandel ik graag richting het oude centrum van de stad waar je nog de authentieke Portugese restaurantjes kunt vinden. Loop iets verder dan het drukke gedeelte richting de klif aan de rechterkant van het strand, waar enkele sfeervolle restaurants zitten met een terras op de klif. Je kijkt dus uit over het hele centrum, het strand én de zee! Het is mijn favoriete plekje bij zonsondergang, de kleuren van de avond passen ontzettend goed bij het ontspannen sfeertje van het land.

Madeira

Ik durf met zekerheid te zeggen dat er in heel Europa geen plek is zoals het Portugese eiland Madeira. Het is een van de meest tropische bestemmingen van ons hele continent. Het eiland kent een paar indrukwekkende kliffen die met hun witte kleur bijzonder goed kleuren met de helderblauwe zee. Om de duizenden gekleurde bloemen niet te vergeten! Het noorden van het eiland is mijn favoriet: hier vind je de écht ruige bergen, kliffen en zelfs watervallen. Wanneer ik op Madeira ben vind je mijn vakantiehuis Portugal dan ook vrijwel altijd aan die kant van het eiland. Voor het mooiste uitzicht van het hele eiland moet je bij Pico Ruivo. Je moet weliswaar twee kilometer helling lopen, maar het uitzicht wat je er voor terug krijgt is het helemaal waard.

Lissabon

In dit rijtje mag mijn lievelingsstad Lissabon natuurlijk niet ontbreken. Ik kan wel weken in deze stad vertoeven zonder dat ik me verveel. Ik ben gek op de vele uitzichten die de stad biedt: niet alleen op de bekende plekken zoals bij kasteel Sao Jorge of de Santa Luzia, maar juist op wat meer onbekendere plekken waar de locals ook genieten van een welverdiende pauze en het uitzicht. Vooral zo aan het begin van de avond met een lekker koud wijntje en een versgebakken pastei kan ik uren genieten van deze speciale stad. De oude stad is mijn favoriet: de nauwe straatjes, de gekleurde tegels, de aardige mensen maken het geheel compleet. Even afkoelen na een middag wandelen in deze zomerse stad? Dat kan met je voeten in de Taag, de rivier die door de stad stroomt. Geniet jij net zoals ik van deze heuvelachtige en kleurrijke plek?

Lefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item