Dit zijn de verschillende soorten activiteiten die je vaak op een camping vakantie kunt doen

Elk jaar weer gaan een behoorlijk aantal Nederlanders op vakantie naar een camping. Dit mag ook zeker geen wonder heten, want campings bieden allerlei leuke activiteiten aan die een vakantie onvergetelijk zullen maken. Daarbij zijn er zelfs campings die hierin gespecialiseerd in zijn. Maar wat voor soort activiteiten kun je vaak op campings doen? In deze blog bespreken we de meest voorkomende soorten activiteiten die worden gehouden.

Activiteiten in het zwembad

Vaak wordt er bewust gekozen voor bijvoorbeeld een camping in Frankrijk met activiteiten ter plaatse. Zo kun je bij het merendeel van de campings kiezen voor activiteiten in het water, waaronder zwemmen. De meeste campings beschikken namelijk over een zwembad, waardoor je heerlijk in het water kunt gaan om hier allerlei activiteiten te doen. Zwemmen is daarbij vanzelfsprekend de populairste soort activiteit in deze categorie, maar er zijn ook campings die een bar aan het zwembad hebben waarbij je heerlijk tot rust kunt komen met een cocktail in je hand. Ook zijn er zwembaden waar je aan waterfitness kunt doen of bijvoorbeeld waterpoloën. De keuze is dus helemaal aan jou betreffende wat voor soort activiteiten je in het zwembad van een camping wil gaan doen.

Theater

Een andere activiteit die je bij veel campings kunt doen, zijn theateractiviteiten. Veel campings houden geregeld theatershows. Deze kunnen erg vermakelijk zijn om te aanschouwen. Ook worden er vaak theater activiteiten georganiseerd voor kinderen. Op deze manier kunnen tieners bijvoorbeeld hun vaardigheden op het gebied van improv verbeteren. Soms is zijn er ook voor volwassenen mogelijkheden om mee te doen aan dit soort activiteiten, waardoor je wellicht een nieuwe hobby ontdekt.

Midgetgolfen

Verder is midgetgolfen ook een activiteit die je kunt vinden op campings. Dit is een spel waarbij spelers met clubs een golfbal in zo weinig mogelijk slagen in een golfgat proberen te krijgen. Aan deze baan wordt vaak obstakels toegevoegd, zoals tunnels of beweegbare voorwerpen, wat het extra uitdagend maakt. Qua activiteit is midgetgolf niet zo intensief, maar het is wel een heel erg leuke activiteit die ontspannend kan werken. Verder is het uitermate geschikt om te doen met familie of vrienden, doordat midgetgolf erg competitief kan zijn.

Wandelen

Tot slot zijn er veel campings met mooie wandelroutes te vinden. Voor veel mensen is het belangrijk om in aanraking te blijven met de natuur, en via wandelen is het zeker mogelijk om dit voor elkaar te krijgen. De meeste campings hebben een locatie in of bij prachtige natuurgebieden, waardoor het erg aantrekkelijk is om te gaan wandelen als activiteit. Zo kun je bijvoorbeeld een mooie strandwandeling maken of juist diep het bos in gaan. Bovendien is dit ook gezellig om dit samen te doen met je partner, gezin of vrienden.

Al met al zijn er meer dan genoeg verschillende activiteiten die van je camping kunt doen om actief te blijven. Dit is nog maar het tipje van de sluier, maar het is onze hoop dat je nu beter realiseert wat de mogelijkheden zijn. Naar welke activiteiten kijk jij het meeste naar uit?

Deel dit item