Drie keer lekker eten op Santorini

Het prachtige eiland Santorini staat voornamelijk bekend om haar typische Griekse witte huisjes die overal op het eiland goed afsteken tegen de helderblauwe lucht en de azuurblauwe zee. Je vindt bijna nergens op de Griekse eilanden zo’n typisch Grieks uitzicht als hier. Toch heeft het eiland nog veel meer te bieden dan alleen deze bijzondere plekken. Je kunt er veel toffe excursies ondernemen, er zijn tientallen prachtige stranden en baaien te vinden en je kunt er heerlijk Grieks eten in bruisende (berg)dorpjes. Vooral dat laatste is een van de vele redenen waarom je eens naar dit fijne eiland af zou moeten reizen. Santorini kent een paar sfeervolle taverna’s waar je verschillende maaltijden uit de Griekse keuken kunt proberen. We hebben drie van deze plekjes op het eiland voor je op een rij gezet.

Kapari Wine Restaurant

Een van de mooiste plekjes waar je neer kunt strijken voor een geweldig diner is zonder twijfel het Kapari Wine Restaurant in Imerovigli, een restaurant op een plek met een uitzicht waar je u tegen zegt. Het is niet zomaar een plek waar je even binnen stormt voor een snelle snack, je moet hier echt de tijd nemen om lekker uitgebreid te dineren en te genieten van de echte Griekse delicatessen. Het uitzicht vanaf het terras krijg je er helemaal gratis bij en wauw, wat is die prachtig! Wil je er zeker van zijn dat je hier kunt genieten van een magische zonsondergang, een lekker wijntje en een heerlijk diner? Zorg dan dat je even reserveert voordat je komt.

Terra Nera

Gelukkig kent Santorini veel van dit soort plekjes waar je kunt genieten van een bijzonder uitzicht én van lekker eten. Wanneer er geen plek is bij Kapari Wine rijd je gewoon door richting Terra Nera aan het strand in Perivolos. Je kunt er heerlijk eten, zowel lunch als diner, voor hele lage prijzen. Ben je gek op vlees? Bestel dan de mixed grill die je met iemand anders kunt delen. Liever wat anders? Geen probleem: ze serveren er kip, pizza, salades, vega gerechten en ga zo maar door. Voor of na het diner kun je gebruik maken van de ligbedden op het strand om vervolgens een frisse duik in de helderblauwe zee te maken. Hoe fijn is dat?

Katharos Lounge

In het sfeervolle Oia vind je aan een gezellig klein strandje het restaurant Katharos Lounge, een Grieks restaurant met een goede sfeer, klantvriendelijk personeel en heerlijk eten. Hier kun je terecht voor misschien wel de lekkerste guacamole van het eiland! Combineer dit met een goede couscous, een lekkere salade met echte Griekse fetakaas of met een vleesgerecht.  Vergeet ook vooral de homemade cheesecake niet! Geniet intussen van het uitzicht over de mooie baai waar het restaurant aan gevestigd is. In het hoogseizoen vind je vaak live-muziek bij Katharos Lounge, perfect om een heerlijk Grieks diner af te sluiten. Mensen komen vaak terug naar Katharos Lounge omdat de zonsondergang er onbeschrijfelijk mooi is. Het is tijd om dat zelf een keer te gaan bekijken.

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

 

Deel dit item