Een droom vakantie op de Balearen

Een plek waar het water nooit ver weg is. Een bestemming waar je de mooiste uitzichten hebt. Een plaats waar ik tot rust kom maar tegelijkertijd genoeg kan doen en zien. Toen ik een tijdje terug tussen verschillende bestemmingen aan het zoeken was voor een mogelijke vakantie viel mijn oog op de Balearen, een eilandengroep in de Middellandse Zee. Ik wist het meteen: hier moest ik heen! Al via foto’s op het beeldscherm werd ik er naartoe getrokken. Alsof een soort vreemde magie me daar wilde hebben. Nu ik er ben snap ik precies waarom.

Vakantiehuis op Menorca

Menorca is één van mijn favoriete plekken in de Balearen. Dit kleine eiland is zo divers! In het noorden vind je er ruige rotsen en machtige kliffen, terwijl je in het zuiden kunt genieten van lieflijke stranden. Het eiland is ongeveer 50 kilometer lang en vijftien kilometer breed, waardoor je van beide bijzondere aspecten van Menorca kunt genieten. Omdat ik nogal van rust en ontspanning op zijn tijd houd, verblijf ik de eerste dagen in het noorden. Hier kom je soms helemaal niemand tegen wanneer je een lang stuk gaat wandelen! Voor de nodige buzz ga ik de laatste dagen naar het zuiden, waar ik optimaal kan genieten van een lekker koud wijntje op een gezellig terras.

Waan je als een hippie op Ibiza

Buureiland Ibiza is weer een totaal andere plek. Het eiland staat bekend om de talloze uitgaansgelegenheden maar ook om een heel fijn sfeertje van comfort en ontspanning. Er is eigenlijk voor iedere soort vakantieganger wel wát te doen op Ibiza en dat is exact wat ik zo leuk vind aan dit eiland! Ik kan hele middagen de sfeervolle hippiemarktjes afstruinen op zoek naar prachtige items, maar ik kan me ook heel goed vermaken op het terras van mijn vakantiewoning op Ibiza of op een loungeterras van een decadente club. Houd er wel rekening mee dat hoe meer fancy de club is, des te hoger de prijzen! Toch heeft het wel eens wat om lekkere bubbels te drinken op zo’n terras.

Spectaculaire vergezichten op Mallorca

Grappig om te zien hoe de eilanden in dezelfde eilandengroep zo van elkaar kunnen verschillen! Hoewel Mallorca weer totaal anders is dan Menorca en Ibiza heeft ook dit eiland mijn hart gestolen. Vooral de romantische bergdorpjes zoals het idyllische Valdemossa kan ik maar niet uit mijn hoofd krijgen. Het fijne aan Mallorca is dat de zee bijna altijd wel dichtbij is, waar je ook zit met je villa op Mallorca. Ik houd er van dat ik op het laatste moment kan beslissen en dan alsnog binnen een korte tijd met mijn voeten in het prachtige strand van het eiland kan staan. Ook het gezellige Palma is leuk om te bezoeken wanneer je op Mallorca bent. Laat je verrassen door de vele winkeltjes, de sfeervolle restaurants, de gastvriendelijke mensen en een prachtige stad. Bezoek vooral ook even de haven van Palma, waar je boten kunt spotten van over de hele wereld!

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item