Duiken bij de Griekse eilanden

Griekenland kent een prachtige kustlijn van duizenden kilometers in totaal. Je vindt er populaire massastranden waar het vrijwel altijd druk is, maar je kunt er ook (juist!) terecht voor geheime plekjes, schilderachtige baaien en magische kleine strandjes met een groene natuur. Juist deze verborgen plekken zijn enorm in trek om te duiken: baaien waar amper andere mensen te vinden zijn. De Griekse eilanden zijn de juiste bestemming wanneer je in Europa op zoek bent naar een locatie om goed te kunnen duiken. De Griekse wateren worden zelfs beschouwd als de schoonste en meest heldere wateren van de Middellandse Zee! Moet je je eens voorstellen dus wat je daar allemaal kunt spotten tijdens een goede duiksessie. Maar waar op en bij welke Griekse eilanden moet je zijn om de mooiste duikspots te vinden? Er mag namelijk niet overal in Griekenland aan duiksport worden gedaan. Dit in verband met archeologische voorwerpen die in zee liggen. We hebben een paar fraaie locaties op de Griekse eilanden voor je op een rij gezet waar je je zonder twijfel onderwater zult vermaken!

Magnifiek Zakynthos

Het eiland Zakynthos is sowieso al een prachtig eiland. De stranden die je daar vindt, zul je bijna nergens in Europa tegenkomen: het water is er zó helder en de stranden zijn er wit. Het is lastig om geen Caribisch gevoel te krijgen op Zakynthos! Dit geldt ook voor de onderwaterwereld. Zakynthos ligt in het zuiden van de Ionische Zee en vlakbij het diepste punt van de Middellandse Zee: met maar liefst 4400 meter diepte is duiken rondom dit punt enorm in trek. Je kunt hier van alles spotten: grote zeebaarsvissen, prachtige octopussen, kleurrijke vissen en nog veel meer. Duiken op Zakynthos? Ga naar de badplaats Laganas, waar diverse duikscholen gevestigd zijn.

Fraai Kreta

Het populaire Kreta is een eiland met ontzettend veel duikscholen, misschien wel met de meeste scholen van heel Griekenland. In het zuidelijk gelegen Plakias vind je er zelfs een Nederlandse duikschool! Deze zuidkust is bijzonder mooi voor een goede duiksessie. Hier zijn een aantal indrukwekkende kliffen en grotten die niet alleen boven het water te vinden zijn, maar ook onderwater. Ervaren duikers kunnen hier zelfs kiezen voor een onvergetelijke grotduik! Hier hebben duikers vaak helder zicht tot wel 40 meter diepte. Ontdek de plek waar vele schildpadden wonen en waar de meest exotische vissen langs je heen zwemmen.

Schitterend Santorini

Santorini is tot slot een bijzonder eiland om te duiken. Je vindt er vijf duikcentra, waarvan twee grotere in de badplaats Kamari liggen. Kamari is populair om de grotten die onderwater zijn ontstaan door vulkanisch gesteente. Ontdek de vele geheime wegen onderwater terwijl je geniet van een prachtig uitzicht. Rondom de grotten in Kamari zie je weinig vissen, omdat er weinig voedsel rondom de vulkaan beschikbaar is. Desalniettemin is het alsnog een prachtige locatie om onder het water te bekijken. Bij Perissa Beach, waar ook een duikcentrum is gevestigd, heb je meer kans om onderwaterdieren zoals kreeften, mosselen en gekleurde vissen te spotten.

Deel dit item