Duiken op Kreta

[rcblock id=”18429″]

Duiken in het kraakheldere zeewater van Kreta. Geniet van uw duikvakantie op dit Griekse eiland in de Egeïsche Zee.

Duiken in de wateren rondom Kreta zijn zeer populair. Niet zo gek ook als je weet wat voor een prachtige onderwater beelden je te zien krijgt als je kopje ondergaat. Doorzoek de ondergrondse rotsformaties en ontdek al het moois wat zijn leven hier gevestigd heeft.
Van mooie tropische vissen, zoals de tandbaars, murene aal, schorpionvis en tonijn, tot onderwater planten in de meest vellen kleuren groen. Met bepaalde stromen kan het wel eens net lijken of zo’n begroeide rots tot leven doordat de begroeide planten heen en weer deinzen in het blauw/groene water. Een prachtig gezicht!

Op Kreta zijn veel duikscholen te vinden voor informatie en/of lessen voor beginnelingen. Laat je goed voorlichten waar je wel en niet mag duiken in Griekenland. Vanwege oude archeologische gebouwen en/of beelden die op de bodem te vinden zijn, zijn bepaalde gebieden dus niet weggelegd om te mogen duiken in het aangename Griekse zeewater.
Er is een mogelijkheid om te duiken naar grotten onder water. Met weinig ervaring kan hier ook in georganiseerd groepsverband naar worden gedoken. Veiligheid tenslotte boven alles!

De duikschool Dive Together op Kreta is Nederlands en hierdoor is het hier goed informatie inwinnen. Op deze vestiging aan de zuidkust van Kreta is het goed duiken in het heldere zeewater met zichten tot wel ruim vijftig meter.
Overige Hot Spots van het eiland zijn bij de knusse plaats Chania, de baai van Sfakou Bay, Rethymnon en vele andere gebieden/plaatsen aan de zuidkust van Kreta. Als u met het duiken altijd maar aan de zuidkust zit zit u goed en zult zich laten betoveren door de onderwater schoonheid van dit Griekse eiland.
Het hele jaar door kan er gedoken worden, echter zal de temperatuur van het zeewater in de wintermaanden flink koeler zijn dan de zomerse maanden.

Het duiken op Kreta komt vaak niet direct bij de mens op, terwijl hier echt mooie mogelijkheden zijn met onontdekte plekjes van de onderwaterwereld. Van duiken naar wrakken tot steile kliffen en zandvlakte met rotsformaties. Dat is duiken op Kreta!

Boek een vakantiehuis op Kreta en plan van hier uit op uw gemak uw duiktripjes in de wateren rondom dit fantastisch eiland!

Deel dit item