Echt Grieks eten op Syros

[rcblock id=”18429″]
Om optimaal te kunnen genieten van het echte Griekse leven wanneer je op een Grieks eiland vertoeft is het natuurlijk het allerfijnst om lekker te dineren in lokale taverna’s. Natuurlijk kun je ook vast goed eten bij de wat meer toeristische hotspots, maar écht Grieks eten? Dat doe je bij families die een restaurant runnen. Zij weten pas echt hóe ze Grieks moeten koken! Het eiland Syros beschikt over een goede mix tussen grotere restaurants en sfeervolle kleine taverna’s waar je tussen de locals een lekker hapje mee kunt prikken. Waar je precies moet zijn lees je natuurlijk hier.

Restaurant Allou Yialou

In het plaatsje Kini vind je het restaurant Allou Yialou, een sfeervolle plek met een prachtig terras waar je optimaal kunt genieten van het uitzicht over de zee en de kliffen. De keuken is volledig Grieks maar dan met een modern jasje. Probeer bijvoorbeeld de krabsalade vooraf met een bijpassende witte wijn, ga voor een verse vis als hoofdgerecht en geniet van echte Griekse yoghurt met citroen als toetje. Dat in combinatie met een schitterende zonsondergang en goed gezelschap is soms alles wat je nodig hebt.

Restaurant Kouzina

In de hoofdstad Hermoupolis ligt restaurant Kouzina, een gezellig restaurant met een gevarieerde Griekse kaart voor het hele gezin. Kouzina is centraal gelegen en je ziet het restaurant vrijwel direct liggen wanneer je de boot af komt. Bij aankomst krijg je een heerlijke schaal met vers brood, roomkaas en olijven. Vraag de gastvrouw welke wijn daarbij past en ze vertelt je een heel verhaal! Dit warme onthaal zorgt voor een onvergetelijke ervaring in Hermoupolis.

Kouzina

Restaurant Kouchico

Tevens in Hermoupolis vind je restaurant Kouchico, een klein maar charmant en chique restaurantje. Zorg ervoor dat je op tijd bent of dat je even reserveert want dit restaurant zit binnen no time vol. Probeer na wat lekker eten ook eens een paar cocktails van de cocktailkaart, want juist dáárom staat Kouchico bekend. Ook kun je hier hele lekkere koffie krijgen – misschien wel de lekkerste koffie van het eiland!

[rcblock id=”18124″]

Restaurant Mazi

Restaurant Mazi is het restaurant met de mooiste locatie op Syros. Het is heerlijk toeven in de binnentuin tussen de kleurrijke bloemen en het Griekse houten interieur. Alleen al voor deze locatie zou je het restaurant eens moeten bezoeken. De kaart is typisch Grieks en heel divers: van kleinere hapjes tot aan grotere porties. Een van de hoogtepunten van de hoofdgerechten is de zeevruchtenspaghetti: om je vingers bij af te likken! Ook de toetjes en de cocktails zijn ontzettend smaakvol.

Restaurant Kastri

In een klein straatje in de hoofdstad van Syros vind je Kastri, een klein maar fantastisch restaurantje dat wordt gerund door vrouwen. Ga er niet heen voor de aankleding, maar voor het fantastische eten wat deze Griekse dames vers maken. Het voelt alsof je thuis bent in een ander land: met zoveel liefde is het eten van Kastri gemaakt. Het fijne aan dit restaurant is dat je ook eten kun afhalen. Het is er namelijk vaak aardig druk.

Deel dit item