Echt Grieks eten op Zakynthos

Heerlijke Griekse mezedes, verse souvlaki, kruidige gyros, gebakken kaas en frisse feta… Wij krijgen absoluut geen genoeg van het overheerlijke Griekse eten. Het is misschien wel een van de grootste pluspunten van een vakantie op een van de Griekse eilanden! Voeg daar een heerlijk Grieks wijntje of een koud biertje aan toe en je avond is toch compleet? Op het prachtige eiland Zakynthos kun je overheerlijk eten en drinken. We hebben een aantal favoriete hotspots voor je op een rij gezet die je absoluut niet mag missen wanneer je op Zakynthos vertoeft. Wie weet zit jij binnenkort wel bij een van deze typische Griekse restaurants op dit magische eiland!

Cafetaria Tazies in Kalamaki

Voor de beste kip gyros van het hele eiland moet je in Kalamaki zijn. Hier vind je Tazies, een eenvoudig restaurant waar je steengoede fast food kunt halen. Nu horen we je bijna denken: “Fast food? Op Zakynthos? En dat is lekker?” Het antwoord is kort maar krachtig: ja! Het eten wat je hier krijgt is namelijk niet zomaar fast food: het smaakt een stuk minder vet dan je normaal gewend bent en alle producten zijn vers. De kip gyros wordt niet voor niets de beste van het hele eiland genoemd. Een ander pluspunt is dat het erg goedkoop is: voor een paar euro ben je al klaar voor een hele maaltijd.

[rcblock id=”18124″]

Prosilio in Zakynthos Stad

In het centrum van Zakynthos Stad vind je Prosilio, een uniek restaurant met een adembenemende romantische binnentuin. Het is een stuk luxer dan het bovengenoemde Tazies en je zult hier dan ook geen souvlaki of broodje kip tegenkomen. Prosilio is gespecialiseerd in typische Griekse maaltijden met verse producten, zoals een heerlijke Angus biefstuk of vers gevangen vis. De chef van het restaurant is opgeleid in een Belgisch sterrenrestaurant en weet dus precies hoe hij zijn gasten moet verwennen. Neem als toetje een van de lekkere Griekse wijnen of ga voor een smaakvolle cocktail.

Sirocco in Laganas

Voor een fijn en sfeervol Grieks restaurant in Laganas moet je bij Sirocco zijn. Sirocco is een gezellige plek met ontzettend gastvrije mensen. Je kunt hier genieten van lekkere lamsgerechten en verse vis maar ook voor een uitgebreid Grieks of Engels ontbijt. Ook voor een kopje koffie of een lekkere lunch is Sirocco de plek in Laganas waar je moet zijn. De prijs-kwaliteitverhouding is meer dan goed te noemen en sommige mensen noemen de koffie hier zelfs de beste koffie van de hele stad.

Zorbas Greek Taverna in Tsilivi

Ook in Tsilivi kun je typisch Grieks eten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een verse mixed-grill, Griekse lamskoteletten en calamari? Zorbas Greek Taverna in Tsilivi is de plek waar je wezen moet. Dit traditionele restaurant serveert vanuit de echte Griekse keuken de lekkerste gerechten van hoge kwaliteit. Het personeel is spontaan en gastvrij en je voelt je zonder meer thuis in deze heerlijke Griekse sfeer met op de achtergrond een gezellig Grieks muziekje. Tip: probeer bij je gerecht de frisse rosé!

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item