Echt Italiaans eten op Sardinië

[rcblock id=”18423″]
Sardinië is een van mijn favoriete plekken van Italië. Waarom? Dat lijkt me wel duidelijk! Natuurlijk is het eiland an sich fantastisch: er zijn een aantal prachtige plekken te bezoeken, je kunt er mooie roadtrips maken en je kunt er optimaal relaxen op het strand. De echte reden dat ik graag naar Sardinië ga is door het overheerlijke eten. Cultinair genieten van de beste Italiaanse gerechten op mooie plekken waar je het kleurrijke pallet van de zonsondergang aankijkt… stel je je het al voor? Ik wel! Ik neem je mee naar mijn favoriete restaurants op dit prachtige eiland. Laat je smaakpapillen kennis maken met de lokale keuken van Sardinië! Van heerlijke verse visschotels tot aan het beste vlees van Sardinië en van kleurrijke groentes tot aan smaakvolle pasta’s: bij deze restaurants moet je zijn om optimaal te genieten. Geniet van je vakantie op Sardinië!

 

Prosciutteria Sant Miquel, Alghero

Eten tussen de locals in Alghero doe je bij Prosciutteria Sant Miquel, een klein en sfeervol restaurant dat beheerd wordt door een Italiaans stel. De eigenaren zijn ontzettend enthousiast, helemaal wanneer ze merken dat je uit het buitenland komt en de moeite hebt genomen om hun restaurantje te kiezen. Wanneer het mogelijk is raad ik je aan om heerlijk buiten te zitten: wat is er beter dan een lange zomeravond met de beste wijnen, een grote plaat met eten voor je en een prachtig uitzicht? Het is wel handig om even te reserveren van tevoren wanneer je zeker wilt zijn van een plekje! De heerlijke plates met verse salami en rauwe hammen, olijven en diverse kaasjes zijn namelijk erg in trek bij de Italianen zelf. Wanneer je wat wilt weten over de Sardijnse producten staat de eigenaar je met alle liefde te woord. Wat een fijne, warme plek!

Il Castello, Villaputzu

Ben je op zoek naar typische Sardijnse gerechten? Dan raad ik je aan om Il Castello in Villaputzu te bezoeken. Mijn absolute hoogtepunt van dit restaurant is de spaghetti di vongole, heerlijke verse pasta met de meest verse zeevruchten die ik ooit heb gehad. Ook de verse pizza’s zijn absoluut smaakvol en misschien wel het lekkerste van heel Sardinië. Het personeel is zeer vriendelijk en doet er alles aan om je thuis te laten voelen. Een groot deel van het personeel is familie van de eigenaar waardoor je dat warme familiaire gevoel direct krijgt wanneer je het restaurant binnenstapt. Een ander hoogtepuntje is de uitgebreide wijnkaart: de ober weet je alles te vertellen over welke wijnen er bij welke gerechten passen. Smaakvol met een hoofdletter S.

Il Giamaranto, Sassari

Een van de verborgen schatten van Sardinië is Il Giamaranto in het mooie plaatsje Sassari. Het duurde even voordat ik dit sfeervolle restaurantje gevonden had, maar ik wist vrijwel direct dat het de zoektocht meer dan waard was. Het eten is er perfect: je kunt er heerlijk genieten van verse gerechten zoals smaakvolle scampi’s, garnalen en andere zeevruchten. Het leuke aan dit restaurant is het feit dat je er veel andere Italianen treft. Dan moet het toch zeker wel goed te eten zijn! Veel mensen bestempelen dit restaurant als het beste restaurant van Sassari (en sommigen zelfs van het hele eiland!) en ik kan niets anders zeggen dan dat ik ze groot gelijk geef. De verse maaltijden zijn in combinatie met de frisse wijnen en de persoonlijke service soms alles wat je nodig hebt na een lange dag strand of een dag vol activiteiten op Sardinië.

L’Imperfetto, Cagliari

De intieme set-up van het restaurant L’Imperfetto in Cagliari heeft reeds meerdere malen mijn hart gestolen. Veel restaurants in het buitenland kunnen nog zo smaakvol zijn, echt gezellig zijn ze niet. Qua inrichting en sfeer is dit bij L’Imperfetto totaal niet het geval, dit sfeervolle restaurant straalt warmte uit zoals je die alleen bij Italiaanse families kunt vinden. Tel daarbij nog een aantal heerlijke gerechten op en een perfecte persoonlijke service en je ervaring is compleet. Op Sardinië vind je veel restaurants waar ze verse visschotels serveren, bij L’Imperfetto doen ze het net even anders: dit restaurant staat bekend om de hele goede vleesschotels voor extreem lage prijzen. Vraag de ober welke wijn je het beste bij welk vleesgerecht kunt drinken en je krijgt uitgebreide uitleg over alles wat er op je tafel staat. Omdat het restaurant tamelijk klein is is het aan te raden om op tijd te komen en alvast te genieten van een lekker drankje en goed gezelschap. Natuurlijk kun je ook reserveren om zeker te zijn van een plekje bij L’Imperfetto.

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item