Een groen en cultureel Lefkas verkennen

Lefkas heeft voor elk wat wils, van stille bergdorpjes tot badplaatsen. Het Griekse eiland heeft een bewogen geschiedenis en is zeker in het voorjaar prachtig groen. Breng eens een bezoek aan dit prachtige eiland uit de Ionische eilanden reeks.

Lefkas-stad, groen zit in het DNA

Hoewel de stad vaak door aardbevingen werd getroffen, weet hij nog altijd te bekoren met zijn interessante achterafstraatjes en fraaie uitzicht op de ruïnes van het 14de eeuwse fort Santa Mavra.
Dit staat op het vasteland en is via een dam met Lefkas verbonden.
Aan het plein Plateia Agiou Spyridona staat een gelijknamige 17de eeuwse kerk met metalen klokkentorens. Wie door de hoofdstad van het eiland loopt kan naast de vele bezienswaardigheden ook genieten van het aanwezige groen en het overheersende buitenleven.

Lefkas verkennen

Het eiland kan je het beste per fiets of brommer verkennen, er rijden ook bussen maar dan ben je gebonden aan het rittennetwerk en kom je niet bij die leuke idyllische strandjes.
Agios Nikitas is een traditioneel badplaatsje met een haven en een strand. Meer naar het zuiden ligt Kalamitsi, een typisch bergdorpje. In het zuiden is Agios Petros het belangrijkste dorp in de groene heuvels. Vlakbij ligt de badplaats Vasiliki, een surfersparadijs. De belangrijkste badplaats aan de oostkust is Nydri met mooi uitzicht op de eilanden (tip).
Wist je dat er leuke vakantiehuizen op Lefkas te vinden zijn om te verblijven met het gezin.

De eilanden voor de kust Lefkas

Meganisi is een landelijk eilandje. Veel boten uit Nydri doen Vathy aan, de belangrijkste havenplaats. In het dorpje Katomen vind je het enige hotel van het eiland. Skorpios is een privé-eiland, eigendom van Aristoteles, en nu Athina, Onassis

Deel dit item