Eilandhoppen op de Sporaden

[rcblock id=”18429″]
Ben je er klaar voor om Griekenland op meerdere manieren te ontdekken? Wil je het échte Griekenland eens bekijken? Ga dan op een eilandhopvakantie langs diverse eilanden in de Sporaden. Deze eilandengroep is van vroeger uit een vakantiebestemming voor de rijkere Grieken. Vandaag de dag zie je dat nog op allerlei manieren terug: de heerlijke restaurants, de prachtige hotels, de fraaie gebouwen en huisjes, de magische weggetjes en straten en de indrukwekkende stranden en baaien van de eilanden. Het is dus niet zo heel gek dat de rijkere bevolkingsgroep hun welverdiende vakantie op de Sporaden vierde! Er zijn meerdere redenen waarom je kunt kiezen voor een eilandhopvakantie op de Sporaden. Zo kenmerkt deze eilandengroep zich door haar extreem groene karakter en haar azuurblauwe wateren. Hop je met me mee?

Onvergetelijke stranden

De eilanden van de Sporaden kennen een aantal magische stranden en baaien. Neem bijvoorbeeld het eiland Skyros: het grootste maar ook meest onbekende eiland van de eilandengroep. Hier vind je rustige baaien waar je in alle rust een frisse duik kunt nemen in het helderblauwe water. Je kunt er uren wandelen en genieten van de groene pijnbomen, het witte strand en de oorverdovende stilte. Zo hoort vakantie te zijn! Op zoek naar wat meer drukte? Dan is het kleinste en tevens bekendste eiland Skiathos wat voor jou. De lange zandstranden van Skiathos hebben een gezellig karakter: je vindt er vaak diverse kiosks, zonnebedden en parasols. Optimaal genieten van gezelligheid en de Griekse zon!

Het eiland Skyros

[rcblock id=”18124″]

Actieve vakantie

Voor een actieve vakantie zoals een wandelvakantie of een fietsvakantie kun je door hoppen naar Alonissos. Alonissos is een bijzonder groen eiland met tientallen wandelpaden en zandpaden door de natuur. Pak je wandelschoenen maar vast in, dit eiland is te mooi om bij je zwembad te blijven hangen! Ook Skopelos staat bekend om de vele prachtige wandelroutes. Op dit eiland combineer je een bijzonder groene natuur met historie: er zijn diverse routes te vinden langs oude kastelen en kloosters. Wist je dat er maar liefst 380 kerken op dit eiland staan? En dat terwijl Skopelos helemaal niet een heel groot eiland is. Dat wordt gegarandeerd je ogen uit kijken dus! Op Skopelos kun je ook heel goed kayakken en kanoën.

Eilandhoppen

De Sporaden zijn perfect voor een eilandhopvakantie: het combineren van meerdere eilanden tijdens één vakantie. In het hoogseizoen in de zomer is het aan te raden om van tevoren een ticket te kopen voor de veerboten. In het naseizoen kun je in de havens van de eilanden vaak nog een ticket halen zonder dat het uitverkocht is. Eilandhoppen is een belevenis opzich: niet alleen het verblijven op verschillende Griekse eiland is bijzonder, de trip zelf is ook absoluut de moeite waard. Zoek een plekje op op het dek en geniet van het bijzondere uitzicht wat je gedurende reis hebt. Onderweg kom je langs bewoonde en onbewoonde eilandjes, heb je een fraai uitzicht over de helderblauwe zee en voel je de heerlijke frisse wind door je haren. Zo moet een vakantie toch altijd zijn?

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item