Erop uit in Toscane met de vakantie

[rcblock id=”18423″]
Terwijl ik geniet van een overheerlijke Italiaanse pasta met een nog lekkerdere rode wijn denk ik terug aan wat vandaag me gebracht heeft. Wat is Florence in de Italiaanse streek Toscane een bijzondere plek! Ik heb vandaag echt even weggedroomd toen bij de Dom van Florence. Om dan nog maar niet te spreken over de rest van de bijzondere musea en galeries. Waarom ben ik hier niet eerder geweest? Ik weet namelijk nu al zeker dat ik hier nog eens terug wil komen.

 

Ideale bestemming (ook in de winter)

Het is heerlijk vertoeven in Toscane. In het winter seizoen valt het mee met de drukte en zijn de temperaturen ontzettend fijn. Maar ook het voorjaar en hoog in de zomer is het fijn verblijven in deze streek. Mijn vakantiehuis in Toscane biedt ook nog eens verschillende mogelijkheden: ik zit precies op het juiste punt om dagjes weg te kunnen. Dat doe ik dan ook al te graag! Vandaag ben ik naar de historische stad Florence gegaan, terwijl morgen een bezoek aan Cortona op het programma staat. Deze middeleeuwse stad is vanaf mijn vakantiewoning goed te bereiken. Ik neem een extra batterij mee voor mijn digitale camera, want ieder plekje hier is bijzonder. Vanaf het hoogste punt heb je een ontzettend mooi uitzicht over een groot deel van Toscane. Wat kan de wereld toch mooi zijn!

Een bijzonder landschap

Toscane is een streek van veel gezichten. Hoewel ik geen genoeg kan krijgen van al die historische steden word ik ook erg blij van de prachtige natuur rondom mijn villa. Om even helemaal tot rust te komen ga ik naar de provincie Pistoia. Hier ligt Montecatini Terme, een plaats met verschillende kuuroorden. Natuurlijk word ik al helemaal zen van de prachtige natuur hier, maar een bezoekje aan één van de kuuroorden hier doet echt weer helemaal opleven. De baden zijn er heerlijk en hebben een geneeskrachtige werking op onder andere het spijsverteringsstelsel. Dit soort plekken vind je niet in Nederland en dat maakt het extra speciaal.

Trek je wandelschoenen aan

Ook ben ik er achter gekomen dat de Toscaanse streek de ideale plek is om nieuwe gebieden te ontdekken. Hoe? Lopend of per fiets! Ik trek mijn wandelschoenen aan voor een flinke wandeltocht van een paar uur. Ik wil meer ontdekken van deze plek en met de auto gaat dat minder gemakkelijk. Lopend zie je veel meer: oneindige olijvengaarden en groene heuvels. Toscane kent maar liefst drie natuurparken: het Parco Nazionale dell’Arcipelago Toscano, het Parco Nazionale delle Foreste Casentinesi en het Parco Nazionale dell’Appennino Tosco-Emiliano. Hier komen verschillende vormen van natuur samen: mooie watervallen, dichtbegroeide bossen en hoge bergen. Wát een divers gebied! Wees niet verbaasd als je er een wild edelhert ontmoet en sta er ook zeker niet van te kijken als een schorpioen je pad kruist. Er zijn ook veel stekelvarkens te vinden, dus neem hoe dan ook een goede camera mee. Ik zal nog lang nagenieten van mijn prachtige natuurfoto’s uit dit gebied.

Ga jij ook mee deze dieren spotten in Toscane?

Ciao!

Liefs Liv
Het meisje van Rentvilla

 

Deel dit item