Es Vedra, meer dan een rots op Ibiza!

[rcblock id=”18738″]

Es Vedra is meer dan een rots! Het wordt dan ook officieel benoemd als een eiland dat hoort bij de Balearen. Het eiland is onbewoond en is een natuurreservaat dat op ongeveer 2 km uit de kust van Ibiza ligt.

Magnetisch veld

De grote rots bestaat uit een hoge concentratie mineralen en metalen waardoor de rots magnetisch is. Hij is zo krachtig dat het de derde meest magnetische plek is van de wereld. De magnetische rots van Ibiza zorgt voor verstoring van scheepskompassen en mensen die er gevoelig voor zijn merken het ook wanneer ze in de buurt komen.

Mysterieuze verhalen

De inwoners van Ibiza hebben verschillende verhalen over de rots en zijn functie. Sommige mensen beweren zelfs dat het een herkenningspunt is voor ufo’s. Maar het meeste bekende verhaal dat in de ronde gaat is toch wel dat het een overblijfsel is van Atlantis. Es Vedra in het echt komen bewonderen? Boek een vakantiehuis op Ibiza en leer ook de rest van het eiland kennen.

Bergketen Els Amunts en haar rust

Deze speciale bergketen ligt in het noorden van het eiland en reikt van Sant Antoni de Portmany in het westen tot Sant Vicent de Sa Cala in het noordoosten.
Dit gebied, dat zelden door toeristen bezocht wordt, heeft zijn onbedorven charme behouden. Met dennen begroeide heuvels worden afgewisseld door vruchtbare valleien met olijf-, amandel- en vijgenbomen, en af en toe een wijngaard. De kust is hier steil en de wegen naar de zee smal, ongeplaveid en ruig en zijn zelfs voor auto’s met vierwielaandrijving een uitdaging.

[rcblock id=”18152″]

Rust met afwisseling van Idyllische plekken

Het gebied is een paradijs voor wandelaars en rustzoekers, je komt waarschijnlijk alleen de lokale herders tegen.
Met uitzondering van de kleine resorts, zoals Port de Saint Miguel, Portinatx of Cala Sant Vincent, hebben de plaatsjes in het binnenland, waaronder Sant Joan de Labritja en Santa Agnes de Corona hun traditionele, landelijke karakter behouden. Een voorbeeld hiervan is het dorpje Sant Mateu d’Aubarca, waar de schapen en geiten in de boomgaarden grazen. In de buurt van Sant Llorenc ligt de versterkte nederzetting Balafia. Het is waarschijnlijk het enige overgebleven Moorse gehucht op het eiland. De witgekalkte huizen met platte daken en amberkleurige uitkijktorens deden tijdens aanvallen en van piraten dienst als fort.

 

 

 

Deel dit item