Festivals op Kreta

Hoewel er ieder jaar veel toeristen richting Kreta gaan om een goed feestje te vieren, zijn de Kretenzers zelf ook niet vies van een leuk festival hier en daar. Door het hele jaar zijn er diverse evenementen en festivals op het eiland te vinden die ook voor toeristen absoluut de de moeite waard zijn. Wist je bijvoorbeeld dat de locals Pasen heel groots vieren? In heel Griekenland is Pasen het grootste religieuze feest van het land: er wordt dan groot uitgepakt met ceremonies, eten en andere festiviteiten. Wanneer je tijdens dit feest op Kreta bent is het absoluut aan te raden om een ceremonie of dienst bij te wonen: in de avond van Goede Vrijdag zijn er op het eiland vaak verschillende optochten te bekijken waarbij het beeld van Jezus Christus gedragen wordt. Erg bijzonder om eens mee te maken! Verder zijn er voornamelijk in de zomer een aantal leuke festivals die je als toerist niet mag missen.

Hippiefestival bij Matala

Ieder jaar verandert de omgeving bij de grotten van Matala in een soort grote plaats waar hippies en toeristen samenkomen. Drie dagen lang staat deze plek dan in het teken van een groot hippiefestijn met muziek, lekker eten, marktjes, kunstenaars en meer. Al sinds 2011 wordt dit festival (met gratis toegang!) georganiseerd bij de prachtige krijtrotsen en magische grotten. Je vindt er voornamelijk veel Griekse jongeren die volop genieten van de muziek uit de jaren 60 en 70. Tip: boek op tijd een hotel in de buurt zodat je de drie dagen optimaal kunt meemaken!

Zomerfestival in Heraklion

Vanaf juli tot half september is er in Heraklion het zomerfestival te vinden. Gedurende deze maanden zijn er talloze festiviteiten te vinden in deze sfeervolle grote stad. De hele stad staat in teken van diverse theaterstukken, interessante kunstexposities en gezellige muzikale optredens. Omdat dit festival natuurlijk in het hoogseizoen valt moet je er wel rekening mee houden dat het aardig druk kan worden in Heraklion. Aan te raden is dan om in de avond de stad in te gaan, zodat je overdag goed kunt ontspannen op een van de stranden van Kreta en in de avond met een lekkere temperatuur kunt genieten van diverse muziek, theater en kunst.

Interesse gekregen voor een bezoek aan Kreta? Bekijk dan eens het aanbod vakantiewoningen Kreta en ervaar een festival zomer!

Chania: een levendige stad op Kreta

Augustus: drukke festivalmaand

Augustus is de drukste maand wat betreft festivals op het eiland. Zo vinden er bijvoorbeeld op heel Kreta diverse wijnfestivals plaats waar je kennis kunt maken met de lekkerste wijnen van het eiland. Ook een van de grootste muziekfestivals van Kreta vindt plaats in augustus: Paleohora muziekfestival, een gezellig tiendaags festival in Paleohora. Rockliefhebbers kunnen in augustus terecht in Chania voor het Chania Rockfestival en in Sitia vindt het Sultana Festival plaats, waarbij een week lang de vruchtbaarheid van de grond wordt gevierd met een festival vol met lekker eten en drinken, muziek en exposities. Kortom: er is in de drukke zomermaanden altijd wel ergens een festival te vinden op Kreta waar je terecht kunt voor de nodige Griekse hapjes en drankjes, ontmoetingen met locals en het ontdekken van nieuwe muziek en kunst.

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item