Fietsen op de Griekse eilanden

Ieder jaar komen er honderden toeristen naar de prachtige Griekse eilanden voor een avontuurlijke en actieve fietsvakantie. Eilanden zoals Rhodos en Corfu zijn heel goed geschikt voor een flinke fietssessie. Dat is bijzonder, want de meeste mensen denken bij Griekenland al gauw aan een zon-, zee- en strandvakantie. Het idyllische landschap en de natuur lenen zich echter uitermate voor een adembenemende fietsreis. Op deze manier ontdek je als toerist weer een totaal andere kant van een land zoals Griekenland. Er zijn veel fietsroutes op de Griekse eilanden waar je amper ander verkeer tegen komt. We hebben een aantal tips omtrent fietsen op de Griekse eilanden voor je op een rij gezet. Waar moet je zijn en waar moet je rekening mee houden?

Rhodos, een paradijs voor fietsers

Rhodos, het eiland van zonnegod Helios, is een bijzonder bergachtig eiland met veel magische flora en fauna. De meer sportieve fietser komt dan ook met liefde naar dit eiland toe voor een paar mooie fietstochten. Toch is er op Rhodos ook ruimte voor de recreatieve fietser en voor gezinnen met kinderen: langs de kustlijn is het erg vlak en zijn er een aantal prachtige fietsroutes te vinden. Het klimaat op Rhodos is perfect voor een goede fietstocht: met een milde westenwind en de aanwezige zonuren is het absoluut genieten op de fiets. Fiets bijvoorbeeld vanaf Rhodos Stad 40 kilometer naar Archangelos en rij vanaf daar richting het zuidelijke Lindos.

Corfu: fietsen door het groen

Op het eiland Corfu kun je heerlijk fietsen. Niet alleen omdat het eiland aardig heuvelachtig is, maar juist omdat het eiland vele gezichten kent. Het ene moment fiets je door een groene vallei waar de fluitende vogels je tegemoet zingen terwijl je het andere moment uitkijkt over de kustlijn met haar azuurblauwe water en sprookjesachtige stranden. Ontspannend fietsen doe je door de vlaktes van Ropa, het meest vlakke deel van Corfu. Ook de omgeving van Temploni is nog prima te doen voor de recreatieve fietser: hoewel je hier wel een aantal heuveltjes vindt, is het rondom Temploni vooral genieten van de bijzonder groene natuur. Voor de wat meer sportieve fietser is een tochtje richting de bergdorpjes Kanakades en Marmaro een leuk uitstapje. Wil je het liever nog een stuk heftiger? Dan is de berg Pantokrator je ultieme droom: deze berg van meer dan 900 meter hoog wordt jaarlijks door diverse fietsers beklommen.

Wat moet je weten?

Je kunt natuurlijk je eigen fiets meenemen naar de Griekse eilanden. Veel mensen vinden het fijn om op hun eigen stalen ros de natuur van Griekenland te ontdekken. Toch kan het ook juist heel ontspannend zijn om alles ter plekke te regelen, zodat je niet hoeft te sjouwen met je fiets en de onderdelen er van. Op de verschillende eilanden zijn diverse fietsverhuren te benaderen voor het huren van een fiets. Hier kun je over het algemeen juist terecht voor sportieve fietsen zoals racefietsen en mountainbikes. Er zijn tevens diverse fietsvakanties te boeken waarbij je bagage van slaapplek naar slaapplek wordt gebracht zodat je daar zelf geen rekening mee hoeft te houden. Dat is wel de ultieme droom voor iedere fietsliefhebber!

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

 

Deel dit item