Fietsen op Santorini

Is het Santorini echt het mooiste eiland van Griekenland? Of misschien zelfs van de hele wereld? Misschien is het tijd om daar zelf achter te komen… Wij zijn al een hele tijd gek op dit fraaie en veelzijdige eiland. Santorini heeft ontzettend veel te bieden voor diverse soorten vakantiegangers. Of je nu gek bent op cultuur, historie of natuur, Santorini heeft het. Veel mensen huren een auto om het eiland te verkennen, maar wist je dat een fiets huren veel avontuurlijker én actiever is? Op deze manier zie je vaak ook nog eens veel meer van het eiland, omdat je langzamer gaat en omdat je vaker stopt. Fiets langs vergeten dorpjes, prachtige uitzichten en bijzondere open vlaktes. Let er natuurlijk wel op dat enige conditie wel vereist is: Santorini is behoorlijk heuvelachtig!

Fiets huren

Veel fietsers die naar een Grieks eiland zoals Santorini komen nemen vaak hun eigen mountainbike mee. Wanneer je echter niet wilt sjouwen met een fiets en niet al te veel gedoe wilt hebben met je bagage in het vliegtuig is het aan te raden om een mountainbike te huren. Dit kan op verschillende plekken op het eiland: de meeste verhuren vind je echter in de hoofdstad Fira. Houd er rekening mee dat er vrijwel alleen sportieve fietsen worden verhuurd zoals mountainbikes. De verhuren raden het dan ook af om alleen op pad te gaan wanneer je geen geoefende fietser bent. Gelukkig zijn er genoeg excursies te boeken waarbij je kunt aansluiten aan een groep. Er zijn namelijk veel spannende bochten, steile hellingen en moeilijke routes te vinden op het eiland.

Vakantie en vakantiehuis op Santorini? >

Route Fira – Oia

De meest bekende fietsroute op Santorini is de route van Fira naar het stadje Oia. Het is de meest gemakkelijke route op het eiland en daarom ook zo populair. De route is adembenemend: het ene moment geniet je van de wind door je haar bij een te gekke afdaling terwijl je het andere moment langs indrukwekkende kliffen fietst. Onderweg kun je stoppen in het idyllische Imerovigli waar je kunt genieten van een magisch uitzicht. Weliswaar ben je al een beetje uitgeput, wanneer je om je heen kijkt weet je exact weer waarom je dit doet. Een klimmetje maak je naar de oude hoofdstad van het eiland: Pyrgos. Het is het hoogste dorp van het eiland en volledig autovrij waardoor je er heel goed kunt fietsen. Het is tevens de laatste stop voordat je naar het hoogste punt van Santorini fietst: Profitit Ilias van maar liefst 566 meter hoog!

Tips en tricks

Wanneer je je hoofd er goed bijhoudt en wanneer je fietst met een grotere groep kan er vrij weinig gebeuren. Toch zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je comfortabele kleding draagt en draag altijd een helm. Het eiland is en blijft een vulkanisch eiland waardoor er veel losse stenen te vinden zijn. Zorg er daarnaast voor dat je voldoende water bij je hebt: vooral in het hoogseizoen kan het snikheet worden onder de Griekse zon.

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item