Fietsvakantie op Corfu

Stel je eens voor: oneindige uitzichten over gaarden met olijfbomen, blauwe wateren, ruige rotsen en prachtige stranden. Dat alles vanaf één van de meest eenvoudige vervoersmiddelen: de fiets! Het Griekse eiland Corfu is de perfecte bestemming voor een fietsvakantie en wordt door sommigen zelfs beschouwd als hét mooiste eiland in Griekenland om te fietsen. Dit komt onder andere door de grote variatie in natuur. Corfu kent zowel groene valleien als sfeervolle dorpjes met gekleurde huizen en zowel bijzonder witte stranden als fraaie ruige kustplaatsjes. Er is overal op het eiland dus wel wát te ontdekken en hoe kan dat beter dan op de fiets?

Vertrek vanuit één punt

Het eiland is zo divers dat je wat betreft een fietsvakantie kunt kiezen voor meerdere opties. Één van de opties is om centraal op het eiland een studio of appartement te huren waar je de gehele vakantie verblijft. Er zijn verblijven te huren waar je plek hebt om één of meerdere fietsen te stallen. Vanaf dit centrale punt kun je iedere dag een andere route kiezen om te fietsen. Neem bijvoorbeeld het schilderachtige plaatsje Sgombou: een plek halverwege Corfu stad en Paleokastritsa. Het mooie Sgombou staat voornamelijk bekend om de Taverna Lucciola, een écht Grieks restaurant met een prachtige grote tuin waar je heerlijk kunt genieten van de typische Griekse cuisine. Ook staat de plaats bekend om enkele bijzondere verblijven waar je helemaal tot rust kunt komen en wat de perfecte startplekken zijn voor een goede fietstocht.

Fiets het eiland rond

Ook kun je er voor kiezen om bij een beginpunt een fiets te huren en met of zonder je bagage rond te rijden op het eiland, waarbij je onderweg op verschillende plekken blijft overnachten. Wanneer je niet met bagage wilt fietsen, kun je je tassen ook laten bezorgen bij de hotels of appartementen waar je gaat verblijven. Begin bijvoorbeeld in de plaats Agios Ioannis, een klein dorp in het midden van het eiland. Vanaf hier kun je in bijvoorbeeld acht dagen een heel groot deel van het eiland bekijken. Vanaf Agio Ioannis fiets je bijvoorbeeld naar Paramonas, een redelijk gemakkelijke route van ongeveer 27 kilometer met zowel een paar heuveltjes als veel vlakke delen. Daar verblijf je en de volgende dag kun je vanuit hier een dagritje maken Agios Mattheos. Dit is een pittige klim en een totale tocht van ongeveer 19 kilometer. Die avond blijf je nog een nachtje in Paramonas. Op de vierde dag fiets je langs de oostkust naar Vitalades in het zuiden, een fietstocht van 27 kilometer met prachtige uitzichten. De volgende dag neem je de weg richting Benitses, één van de mooiste routes van het eiland. Stop onderweg vooral even bij één van de vele taverna’s of terrasjes waar je een adembenemend uitzicht hebt over het eiland. Vanuit Benitses fiets je langs de kust richting Perama. De route gaat verder langs Kanoni, Kerkyra en Potamos om uiteindelijk weer te eindigen in Agios Ioannis, vanaf waar je weer richting het vliegveld kunt rijden om naar huis te vliegen of dat je vanaf dit punt nog blijft nagenieten in een mooie villa op Corfu om te ontspannen en het eiland nog meer te gaan verkennen, dan wel per fiets of auto..

Liefs Liv

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item