Ga je op vakantie? Zo laat je jouw tuin goed achter

Een vakantie is het moment om even lekker te kunnen ontspannen. Toch is het moment dat de vakantie daadwerkelijk aanbreekt voor veel mensen een stressmoment. Want, wat moet je allemaal meenemen in de koffer en wat mag je echt niet vergeten? En ook belangrijk: hoe kan je het beste jouw tuin achterlaten? Voor dat laatste zetten wij hieronder een aantal tips op een rij.

1. Geef genoeg water

Wanneer je een of twee weken van huis bent, kunnen jouw planten in de tussentijd aardig dorstig worden, vooral als de temperaturen aardig oplopen in Nederland. Het is daarom belangrijk om genoeg water aan jouw planten te geven voordat je weggaat. Ook kun je de buren vragen of ze zo nu en dan water willen geven, of zorg ervoor dat je een bewateringssysteem aanlegt in de tuin.

2. Denk aan je tuinmeubels

Je weet nooit wat er precies met het weer gebeurt in Nederland. Zo kan de zon fel schijnen, maar ook regenbuien en harde windstoten kunnen op ons afkomen. Neem daarom geen risico en zorg ervoor dat jouw Borek tuinmeubelen overdekt staan in de schuur, of leg er een hoes overheen. Zo weet je dat jouw tuinmeubels niet vies worden en kun jij na jouw vakantie weer volop genieten van jouw tuin. Maar naast tuinmeubels is het ook belangrijk om andere accessoires op te bergen. Ruim bijvoorbeeld de Borek parasols op, leg de tuinkussens in de schuur en zorg ervoor dat de barbecue op een veilige plek staat.

3. Houd het gazon mooi

Heb jij gras in de tuin? Dan wil je natuurlijk dat jouw grasmat nog net zo mooi is als toen je wegging. Een handige tip is om een dag voor vertrek het gras te maaien, maar doe dit niet te kort. Korte grassprieten kunnen namelijk sneller verbranden waardoor het gazon sneller uitdroogt en je dus gele plekken krijgt.

4. Onkruid weghalen

Loop voordat je op vakantie gaat nog even een rondje door de tuin. Zie je her en der wat onkruid? Haal dit dan meteen weg. Als je terugkomt van je vakantie ben je namelijk blij dat je dit hebt gedaan, anders was het bij terugkomst nog een veel grotere klus geweest.

5. Controleer je planten

Wanneer je een rondje loopt om onkruid op te speuren, is het ook belangrijk om meteen even langs jouw planten te gaan. Zie je uitgebloeide bloemen, dorre bladeren of geknakte stengels? Snoei deze dan weg. Zo voorkom je dat jouw plant dood gaat en wellicht wordt je zelfs wel getrakteerd op nieuwe bloemen.

Deel dit item