Geliefde eilanden

Eilanden zijn erg geliefd als vakantiebestemming. Het gevoel van rondom water en vaak veel stranden versterken het ware vakantie gevoel.
Voor wat betreft de Europese vakantie eilanden is er een top 5 samengesteld.

De meest geliefde vakantie eilanden zijn op volgorde weergeven in onderstaande opsomming:

Zakynthos

Een Grieks eiland dat op net drie uur vliegen ligt en na het uitstappen toch een compleet andere wereld is. Een eiland met veel gezelligheid en een mooi strand, Beach Banana. Prachtig wit strand met witte duinlelies. Werkelijk waar een bijna sprookje!

Madeira

Het in de Atlantische Oceaan liggende Portugese eiland is een mooie bestemming om je vakantie door te brengen. Genieten van mooie ondergaande zonmomenten en de prachtige bergpaden. Met een beetje geluk kan je deze bergpaden bewandelen als de mist rond de toppen hangt. En veel meer weet dit Europese eiland te bieden!

Ibiza

Het Spaanse eiland dat voornamelijk bekend is vanwege de vele party mogelijkheden. Deze drukte is voornamelijk in het zuiden vindbaar en voor de rust ben je voornamelijk in het noorden op de juiste plek.
Bezoek zeker de oude historische stadsgedeeltes van Ibiza-stad. Deze stadsmuren stammen nog uit de 16e eeuw. Geniet en bezoek hier ook de vele smalle en steile straatjes.
Kortom er is meer dan alleen maar feestende mensen, maar ook zeer veel strand, natuur en cultuur!

Malta

Na een vlucht van ongeveer vier uur vliegen zet je de eerste stappen op de grond van dit eiland en meteen zal je dit bevallen. De warmte, de prachtige blauwe lucht en het gevoel van heel ver weg zijn.
Leuke kleine plaatsjes met nog echt oude historische elementen die nooit zijn veranderd en zo zijn gebleven als het moet zijn.
Het vissersdorpje Marsaxlokk in het zuiden van Malta biedt mooie plaatjes met het heldere water en de vele vissersbootjes die ieder weer een leuk verfrissend kleurtje hebben.
Een eiland met een tropisch klimaat, hoge temperaturen en genoeg zonnebrand smeer uren, dat is Malta!

Sicilië

Het zuidelijkste puntje van Italië. Een leuk eiland met veel stranden en perfecte zomerse temperaturen. Pizza’s en koffie overal volop verkrijgbaar en werkelijk waar, beter dan waar dan ook.
Een eiland met veel verschillende verhalen en stukken uit de geschiedenis. Bijna bij iedereen wel bekent en weten veel mensen altijd weer opnieuw te fascineren.
Mooie landschappen afgewisseld met leuke pittoreske dorpjes maken dit eiland een bezoek waard!

Deel dit item