Geniet van de diversiteit op het bruisende Ibiza

Ibiza: een eiland van veel gezichten. Aan de ene kant kom ik er graag voor mijn rust en totale ontspanning en aan de andere kant vind ik Ibiza zo fijn om het bruisende nachtleven. Deze combinatie vind ik helemaal terug op dit prachtige eiland. Overdag lig ik in het helderblauwe water van de Middellandse Zee en in de nacht voel ik me helemaal thuis in de hipste clubs. Ik neem jullie even mee naar mijn mooiste herinnering aan Ibiza.

Helemaal ontspannen

De keuze aan vakantiehuizen op Ibiza is enorm. Terwijl ik rondkijk naar de meest bijzondere plekken waar je een vakantiewoning kunt huren ben ik enorm blij met mijn eigen villa voor deze week. Ik kijk vanuit mijn zwembad uit op een adembenemend heuvelachtig gebied en een prachtige natuur. Ik merk helemaal niks van de grote weg waar mijn vakantiewoning aan ligt, dus het is echt optimaal genieten. Ik plop een fles prosecco open terwijl vrienden van me de barbecue aansteken. Hoewel de zon al iets minder hoog aan de hemel staat, is het nog heerlijk warm. We leggen van alles op de barbecue: van lokale verse vis tot aan heerlijke groentes. Met de rust om ons heen voelt dit echt als vrij zijn: lekker eten, goed drinken, een prachtig uitzicht en mijn favoriete mensen om me heen. Mag het voor altijd vakantie op Ibiza zijn?

Avondeten op Ibiza

Ibiza staat natuurlijk bekend om haar wereldse clubs. Hoewel dit niet de grootste reden is dat wij naar dit eiland vertrokken zijn, is het wel mooi meegenomen om in de avond eens te kijken waar al die buzz nou om gaat. Na de overheerlijke barbecue doen we nog een drankje bij een hele mooie zonsondergang bij het zwembad. Het echte nachtleven begint namelijk pas diep in de nacht. Dat is ook niet zo gek, de inwoners van Ibiza dineren pas heel laat. Sta niet gek te kijken als er om 22 uur mensen pas gaan avondeten. Voor ons is dat in het begin nog even wennen, maar voordat je het weet ben je opgeslokt in de Spaanse cultuur en waan je je binnen de kortste keren als een echte Spanjaard.

Party-hoofdstad van de wereld

Naast de fantastische natuur en de sfeervolle restaurants nemen we dan toch een kijkje in één van de clubs. Club Pacha is wellicht het meest bekend, daar staat dan ook de langste rij voor. De grootste hippies en partygangers staan te popelen om naar binnen te kunnen. Wij vervolgen onze weg naar een iets minder drukke maar net zo toffe club: Es Paradis. Dansen tot de zon op komt, dat hebben we al lang niet meer gedaan. Op Ibiza is het een gewoonte. Wat een fantastische nacht! Een kleine tip voor wanneer je zelf naar een club wilt gaan: zorg dat je voldoende geld mee hebt. De prachtige clubs hebben namelijk vaak een aardig hoge entreeprijs. De volgende ochtend ontwaken we weer in onze mooie villa met het denderende uitzicht. Juist na een nacht feesten is een verblijf op een plek als deze meer dan gewenst. We kunnen nu nog meer genieten van de rust van dit gebied dan we al deden.

Kom je met me mee feesten en genieten van dit bijzondere hippie-eiland?

Liefs,
Liv
Het meisje van Rentvilla

 

Deel dit item