Genieten in de Languedoc-Roussillon

[rcblock id=”18521″]
Weet je wat ik echt heerlijk vind? Een warme en sfeervolle bestemming waar je binnen een dag kunt zijn met de auto. Één van mijn favoriete plekken is de Languedoc-Roussillon, een prachtig gebied in het zuiden van Frankrijk. Onderweg naar mijn vakantiehuis Frankrijk kijk ik al mijn ogen uit: de oneindige wijnvelden, de weilanden met zonnebloemen, de heuvels… Wat is Zuid-Frankrijk toch een bijzonder gebied met een hele mooie natuur. Ik weet zeker dat ik het hier naar mijn zin ga hebben!

Plaatselijke wijn

Terwijl ik nog een slok neem van mijn rode wijn kijk ik terug op een hele fijne middag. De wandeling en rondleiding door één van de wijngaarden in Hérault. De Languedoc-Roussillon is de grootste wijnstreek van heel Frankrijk en dat hebben we geweten ook: een interessante geschiedenis van de streek en de wijnen neemt ons mee terug naar waar het allemaal begon. Ik wist bijvoorbeeld helemaal niet dat deze streek maar liefst al 2000 jaar wijn produceert! De nadruk van de wijnen ligt vooral op speciale rode landwijn met een heerlijke fruitige afdronk. Probeer in zo’n wijngaard met een prachtig uitzicht en deze lekkere wijn dan maar eens niet te genieten. Wedden dat dat je niet lukt?

Divers gebied

Wat ik zo fijn vind aan de Languedoc-Roussillon is dat de omgeving zo ontzettend divers is. Het ene moment sta je in een wijngaard, het andere moment vertoef je in een prachtig stuk bosgebied en weer een ander moment sta je met je voeten in het zand van een strand. Juist daarom is de Languedoc-Roussillon zo’n fijn gebied om een vakantiewoning te boeken: je kunt gaan en staan waar je wilt en er is voor ieder wel wat te beleven. Zo kan ik uren genieten van een goed boek op het strand. Zonnebril op, een hoed tegen de zon, een flesje water en wat lekkers: met dit uitzicht kom ik bijna niet aan lezen toe! Om even af te koelen neem ik natuurlijk af en toe een duik in het heerlijke frisse water. Wat een prachtland is Frankrijk toch.

Culinair genieten

Ook voor de liefhebbers van goed eten en drinken zit je in de Languedoc-Roussillon op de juiste plek. Iedere vakantie moet ik weten wat de echte keuken van het desbetreffende land is, anders ga ik er niet weg. De regio hier heeft zo ontzettend veel te bieden dat je bijna elk moment van de dag wel wat anders kunt proberen. Zo ben ik gek op de befaamde kabeljauw gratin met een goed glas wijn. Een andere bekende specialiteit is Brandade uit Nîmes, ontzouten kabeljauw. Bij de borrel kun je natuurlijk gaan voor een heerlijke plank met verschillende soorten kaasjes en worst uit de streek. Bij de koffie ga ik voor donkere nougat of voor typisch amandelgebak met honing. In de vele winkeltjes kun je de streekproducten ook zelf halen en in je villa bereiden, maar de restaurantjes zijn natuurlijk wel het gezelligst.

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

 

Deel dit item