Glamour Bezoek in Amsterdam

Met een lange geschiedenis van faam, welvaart en internationale betrekkingen heeft Amsterdam voor de glamourfans onder ons een boel te bieden. Het is te veel om op te noemen wat je als bezoeker in Amsterdam kunt doen, zeker als het je eerste bezoek is.

Het Amstel Hotel is het oude monumentale gebouw wat over de Binnen Amstel uitkijkt heeft vijf sterren. Het luxe ingericht hotel is hetzelfde hotel waar John Lennon en Yoko Ono het fameuze interview vanuit hun hotelbed hebben gehouden. Achter hen zie je het uitzicht over Amsterdam. Bekende mensen zoals Rihanna, Lady Gaga, Bill Clinton en vele anderen kozen daar te verblijven. Niet vreemd met alle pracht en praal meteen te zien wanneer je binnenloopt.

Jaarlijks wordt er de Amsterdam Fashion Week gehouden, net als in New York, Milaan, Parijs, Londen en Tokyo. Hoewel Amsterdam voorgaand niet in verband met mode genoemd werd, is het een steeds prominentere modecentrum aan het worden. Mocht er tijdens je bezoek niks op hun agenda staan dan is er altijd nog PC Hooftstraat, vernoemd naar een schrijver uit de 16de eeuw, is de Bond street van Amsterdam. Denk aan Armani, Gucci, Chanel, en nog vele andere modehuizen hebben daar een filiaal. Een straat voor zien en gezien te worden. Glamour galore met de cabrio-dakkap naar beneden en de Gucci-brillen op even je bakkie showen.

Vele internationale toeristen zien Amsterdam als de sin-city. Hoewel de rosse buurt in de buurt van de Chinese buurt en Nieuwmarkt te vinden is, worden er ook burlesque-shows in Amsterdam gehouden. Burlesque, de striptease shows van vroeger, hebben met de sterke vintagestijl een revival gekend, en zijn nog steeds populair.Tickets zijn ongeveer tussen de € 12,50 en € 45,-.

Een andere optie voor bezigheden ‘s avonds is de bioscoop Tuschinski. Officieel van de bioscoopketen Pathé, deze bioscoop heeft een bijzondere geschiedenis en niet te vergeten een indrukwekkend gebouw. Te bedenken dat de geschiedenis van de filmindustrie eind 19de eeuw begon, stamt dit art-decogebouw helemaal terug naar toen film nog een nieuw fenomeen was. Met de prachtig kleurige muren geeft het je het gevoel van een oud theater. De grootste zaal is met balkonnetjes twee verdiepingen hoog, en er zijn ook nog plafondschilderingen. Het is de moeite waard om te kijken of er een speciaal evenement wordt gehouden. Vele grote filmpremières in Nederland worden in zaal 1, de grootste zaal, gehouden.

Mocht je geïnteresseerd zijn in de oude panden van binnen te bewonderen dan zijn er een aantal die tot in de puntjes zijn gerestaureerd en te bezoeken zijn. Een goed voorbeeld is het Bartoletti monument, een gigantisch pand gebouwd ten tijde van de Gouden Eeuw. De door erfenis plotseling de rijkste man Willem van den Heuvel veranderde zijn naam naar Bartoletti. Een andere optie om de oude rijkdom van Amsterdam te bewonderen is de Begijnhof en andere hofjes. Een wandelroute is uitgestippeld gezien deze hoekjes van Amsterdam niet altijd met de blote oog te vinden zijn. Daarbij zijn ze niet elke dag of de gehele dag open. Hoewel Amsterdam voor sommige mensen als een groot museum aanvoelt hebben mensen er nog hun dagelijks leven.

Overdag kan je om een overzicht van de stad te krijgen een privétoerboot huren. Als het is na een wandeling door winkels of het bezoeken van binnenplaatsen, kunt u uw voeten en hoofd wat rust gunnen op een boot of spelen in de beste online casino’s om te ontspannen. Je hoeft niet de bekende boten met de gidsen die door een luidspreker hetzelfde verhaal schril over het water galmen te nemen. Er zijn de kleinere en luxere bootjes die je voor enkele mensen of een kleine groep kan afhuren. Het is wat rustiger en persoonlijker. Zo kan je rustig de statige grachtenpanden vanuit het water bewonderen.

Als pauze tussen de bezigheden gedurende de dag en het feesten ‘s avonds wil je misschien een mooi rustpunt vinden om bij te tanken. Hoe beter dan een heerlijk maal met een goed glas wijn. De Jordaan, voorheen een volksbuurt en nu gezien als een yuppenbuurt, heeft vele culinaire plekjes. Van Afghaans tot Italiaans, er is een breed scala aan mogelijkheden. Een van de betere sushirestauranten zit aan de Binnen Amstel. Mocht je gek zijn op restaurants die Michelinsterren zijn gegeven, dan zijn er een aantal te vinden.

Kortom, genoeg te doen in Amsterdam. Ook als je gek op glamour bent. Van oud glamour, retro tot nieuw glamour. Het is altijd in beweging. Glamour ontbreekt niet aan de diversiteit te vinden in Amsterdam, bijdragende aan de charme van deze oude stad.

Deel dit item